Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El conseller de Medi Ambient es reuneix amb els alcaldes afectats per l’abocador de Tivissa

4 febrer 2004 · Noticies

El conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Salvador Milà, ha visitat avui el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, on ha sigut rebut pel seu president, Pere Muñoz. Milà s’ha reunit en primer lloc amb els alcaldes de la comarca de la Ribera d’Ebre afectats pel nou abocador en construcció a Tivissa i, posteriorment, ha debatut la qüestió amb els representants del Consell Comarcal al Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta, ens que gestiona l’actual planta de tractament de residus Magrells. Finalment, ha rebut diversos representants de la Plataforma de la Ribera d’Ebre amb els quals també ha tractat sobre la qüestió de l’abocador i la gestió dels residus.

En roda de premsa posterior, Milà ha destacat el clima de diàleg que s’ha trobat entre les institucions de la comarca, la societat civil de la Ribera d’Ebre i la Generalitat per tractar la gestió dels residus. El conseller ha indicat que el seu departament contempla la política sobre abocadors tenint en compte la planificació de les infraestructures, la necessària reducció de la producció de residus i el respecte al medi natural.

Sobre el cas de l’abocador en construcció a Tivissa, Salvador Milà es partidari de “redimensionar” aquesta planta per tal de “treure la desconfiança” que pugui existir en el sentit que aquest abocador no ha d’acollir residus “més enllà del principi de regionalització”. Milà opina que l’abocador no ha de ser més que la part final d’una “minimització important” dels residus que es generen a la zona i ha anunciat la creació d’una comissió de seguiment, amb representació dels alcaldes i de la societat civil, per debatre aquestes qüestions.

Sobre una eventual paralització de les obres de la planta en construcció, Milà ha esmentat que l’empresa treballa actualment amb una llicència d’obres aprovada per l’Ajuntament de Tivissa i que una paralització dels treballs hauria d’estar “motivada”, per la qual cosa el Departament de Medi Ambient i Habitatge continuarà estudiant l’expedient. Milà ha recordat que l’empresa de l’abocador té llicència per a fer les obres però no per a començar a rebre abocaments de residus, i ha assegurat que el seu departament està obligat a preservar l’aqüífer que hi ha en el subsol d’on es construeix la planta i a no contribuir a què arreli la sensació que el territori és “l’abocador de tot Catalunya”.

Per la seua banda, el president comarcal, Pere Muñoz, ha manifestat a Salvador Milà que “és la primera vegada des que s’inicià tot el procés de la construcció del macroabocador de Tivissa que és el conseller del Medi Ambient qui es posa al capdavant del tema per trobar solucions”, la qual cosa li ha agraït.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: