Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Aprendre a ser pares

29 gener 2004 · Noticies

Des del passat mes de novembre es desenvolupa a la comarca de la Ribera d’Ebre la quarta edició del cicle de conferències “Parlem dels nostres fills”, impulsat per l’Oficina de Serveis a la Joventut del Consell Comarca, amb el suport dels ajuntaments, les AMPA i grups de pares organitzats. Es tracta d’una quinzena de xerrades que tenen lloc als municipis de Flix, Garcia, Ginestar, Móra d’Ebre Móra la Nova, Rasquera i Tivissa, adreçades especialment als pares de les famílies amb fills preadolescents i adolescents, que es desenvolupen entre el novembre de 2003 i el juny de 2004.

L’objectiu fonamental d’aquesta activitat és facilitar als pares recursos i elements que els puguin ser útils en la tasca de l’educació dels fills. Es tracta, doncs, d’una mena d’escola on els pares són els alumnes i la matèria a estudiar són les relacions, els hàbits, el comportament i la comunicació entre els progenitors i els seus fills. Les sessions tracten temes com l’autoestima, els problemes de comunicació, el fracàs escolar, els hàbits alimentaris, els riscos de salut, etc.

Fins ara s’han efectuat cinc de les quinze xerrades programades, que han tingut lloc a Móra d’Ebre (3), Flix (1) i Móra la Nova. De moment, la valoració dels organitzadors és del tot positiva, ja que les sessions realitzades fins ara han comptat amb una assistència de 55 pares i mares de mitjana. Segons Antoni Borrell, conseller comarcal de Joventut, destaca el fet que aquesta activitat s’hagi anat estenent al llarg dels anys i que ara arribi a set pobles, si bé l’objectiu és que en pròximes edicions s’incorporin la resta de municipis de la comarca.

Les pròximes sessions del cicle són les següents:

13/02/2004. “Un perquè del fracàs escolar”, a càrrec de Núria Curto i Carme Balaguer, psicòlogues i educadores socials. Garcia 21:00 h. Sala del Maig.

25/02/2004. “La relació amb els meus fills.(si crec en mi, crec en ells i ells creuen en ells mateixos…)”, a càrrec de Josep M Porta, psicopedagog . Móra d’Ebre 21:00 h. Auditori de l’Escola de Música.

10/03/2004. “La llibertat responsable”, a càrrec del Servei d’Atenció Familiar (SAF). Flix 18:30 h. Aula doble de l’IES de Flix.

19/03/2004. “Saber dir prou”, a càrrec de Núria Curto i Carme Balaguer, psicòlogues i educadores socials. Ginestar 21:30 h. CEIP Pàmies.

24/03/2004. “Recuperar la relació amb els meus fills. Com aprendre a resoldre situacions conflictives)”, a càrrec de Josep M. Porta, psicopedagog. Móra d’Ebre 21:00 h. Auditori de l’Escola de Música.

16/04/2004. “L’autoestima: clau per al desenvolupament de la personalitat”, a càrrec Rosa Barceló, psicòloga. Tivissa 21:30 h. CEIP Marcel·lí Domingo.

30/04/2004. “Tenim un problema de comunicació”, a càrrec Rosa Barceló, psicòloga. Rasquera 21:00 h. Casal Municipal.

12/05/2004. “Prevenció dels trastorns del comportament alimentari”, a càrrec de l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB). Flix 18:30 h. Aula doble de l’IES de Flix.

26/05/2004. “Mitjans de comunicació. Fer-ne un bon ús”, a càrrec del Servei d’Atenció Familiar (SAF). Móra d’Ebre 21:00 h. Auditori de l’Escola de Música.

16/06/2004. “Alcohol. Agafar el . o caure en ,”, a càrrec de Josep Rovira, treballador social del CAS de Sants, coordinador d’Energy Control. Associació Benestar i Desenvolupament. Móra d’Ebre 21:00 h. Auditori de l’Escola de Música.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: