Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

S’incrementa la recollida selectiva a les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta

21 gener 2004 · Noticies

El Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les Comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta ha fet públiques les dades de recollida selectiva de paper i cartó, vidre i envasos en aquestes tres comarques durant el període 2000-2003. En aquest quadrienni s’ha incrementat notablement el percentatge de residus recuperats per al reciclatge, ja que s’ha passat del 5.95% del total l’any 2000 al 10,90% l’any 2003. Dit d’altra manera, de cada 100 quilos de brossa generada a les tres comarques l’any 2000, 94 quilos van fer cap a l’abocador que gestiona el consorci al terme municipal de Tivissa, mentre que l’any passat l’aportació a la planta de tractament es va reduir a 89 quilos.

Tot i això, el consorci vol donar un pas més per incrementar aquests percentatges, activant la recollida separada de la fracció orgànica, que es calcula que actualment representa el 50% del volum de residus que es generen a les comarques esmentades i que van a parar a l’abocador. Els tècnics que assessoren el consorci en qüestions relacionades amb la recollida selectiva, van exposar als alcaldes i/o regidors de Medi Ambient de la comarca de la Ribera d’Ebre, en una reunió mantinguda el 21 de gener de 2004, els passos que han de seguir els municipis interessats per implantar aquest servei i les repercussions econòmiques i mediambientals que suposa per a les poblacions aquesta mena de recollida. Diferents ajuntaments ja han mostrat la seua disposició a començar a treballar en aquesta línia.

Els residus orgànics que es recullin en un futur a la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta es tractaran a la planta de compostatge de Botarell (Baix Camp), tal com preveu el conveni signat l’any 2000 entre els consorcis de les tres comarques i el del Baix Camp en matèria de gestió de residus.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: