Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Principals qüestions tractades a la reunió del Consell d’Alcaldes de 21 de gener de 2004

21 gener 2004 · Noticies

El Consell d’Alcaldes de la Ribera d’Ebre va celebrar el 21 de gener de 2004 la segona reunió del present mandat. Els principals temes tractats van ser els següents:

1. Es va donar lectura i es va aprovar l’acta de la sessió número 1/2003, de 9/10/2003.

2. Es va llegir un informe de Secretaria sobre la Llei 22/2003, de 4 de juliol, de protecció dels animals, que va posar de manifest les obligacions dels ajuntaments en aquesta matèria i la necessitat de donar un tractament adequat als animals solts. Durant la reunió, els representants municipals van expressar la seua preocupació per la problemàtica dels gossos abandonats i la necessitat de dotar la comarca d’una gossera per acollir els gossos que van solts per carrers i termes. Es va tractar sobre la situació de la gossera que gestiona l’entitat AMPARE a Móra la Nova, dels projectes de futur per a aquesta instal·lació i de possibles implicacions econòmiques dels ajuntaments i del Consell Comarcal per al manteniment d’aquest servei.

Debatut àmpliament l’assumpte, els alcaldes van acordar demanar informes al veterinari comarcal sobre la situació de la gossera actual, fer consultes al Departament de Medi Ambient sobre la forma més adequada de tractar aquesta problemàtica i estudiar les solucions que s’apliquen en d’altres comarques catalanes en aquesta matèria.

3. En l’apartat de comunicacions de Presidència, el president del Consell Comarcal, Pere Muñoz, va donar compte d’una reunió mantinguda recentment amb el director de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, en el decurs de la qual es va donar compte de la situació actual de les dotacions materials i professionals del centre sanitari. Aprofitant aquest punt, es van posar a sobre de la taula les diferents mancances i aspectes que s’haurien de millorar de la xarxa sanitària pública a la comarca, tals com qüestions relacionades amb la necessitat de disposar d’una ambulància medicalitzada a la zona per assistir d’urgència els accidentats, de poder adaptar millor els horaris del servei de rehabilitació a les necessitats dels usuaris, d’acostar serveis de l’hospital als municipis, de la millora del transport públic al centre sanitari, del centre de dia geriàtric, de l’ampliació d’especialistes pediàtrics als centres d’atenció primària i dels serveis que presta l’helicòpter d’urgències, entre d’altres. Es va plantejar la necessitat de sol·licitar a la Generalitat la millora i ampliació dels serveis sanitaris que reclama la comarca.

D’altra banda, el vicepresident del Consell Comarcal, Josep Solé, va donar informació sobre les gestions que s’efectuen per tirar endavant el projecte del regadiu del pantà dels Guiamets, que afecta tres termes de la comarca, i les possibilitats d’ajuda econòmica per part dels ajuntaments implicats i del Consell Comarcal.

4. Finalment, va tindre lloc un torn de precs i preguntes en què els presents van fer diverses peticions i propostes al voltant de qüestions relacionades amb el turisme, la indústria i l’energia i el Pla territorial de les Terres de l’Ebre, entre d’altres.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: