Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Delegació del Govern i el Consell Comarcal demanaran la revisió de l’expedient del macroabocador

19 gener 2004 · Noticies

El delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, s’ha reunit avui amb el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Pere Muñoz, i altres representants polítics de l’ens comarcal. Al llarg d’una hora s’ha estudiat la situació del projecte de l’anomenat macroabocador de Tivissa, actualment en fase de construcció. Segons ha manifestat el delegat del govern als mitjans de comunicació es demanarà al Departament de Medi Ambient de la Generalitat una “revisió de l’expedient administratiu d’aquest projecte i de la situació de la llicència ambiental atorgada, per veure quines opcions hi ha per replantejar o no aquesta obra”. Salvadó considera que “ens trobem davant d’un tràmit administratiu molt complex i necessitem disposar dels corresponents dictàmens, tant jurídics com tècnics, per saber el que s’ha de fer”. Lluís Salvadó ha explicat que tant ell, com a delegat del govern, com Pere Muñoz, com a president comarcal, demanaran de reunir-se de manera immediata amb el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, per tal de sol·licitar aquesta revisió i per estudiar informes com el de l’Agència Catalana de l’Aigua sobre existència d’aqüífers sota mateix del vas de l’abocador en construcció.

Per la seua banda, el president comarcal, Pere Muñoz, ha expressat que l’actual equip de govern del Consell Comarcal “ha manifestat reiteradament la nostra posició contrària als paràmetres, dimensions i ubicació d’aquest abocador”. Muñoz ha qualificat el macroabocador com a “fruit del despropòsit” de l’anterior govern comarcal i del Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta “que no es van prendre d’una manera seriosa la qüestió de la gestió dels residus”. Muñoz ha afegit que “ens trobem davant d’un projecte sobredimensionat, qüestionat pel territori i que considerem que no té raó de ser”, i confia en què “el nou govern de progrés” de la Generalitat tindrà sensibilitat davant dels plantejaments del Consell Comarcal.

En acabar la reunió, les autoritats territorials i comarcals s’han reunit amb representants de la Plataforma de la Ribera d’Ebre, que els han lliurat un informe amb els arguments “perquè pensem que l’abocador vulnera la normativa ambiental”, segons ha expressat Ramon Roig, portaveu de la Plataforma.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: