Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Una sessió formativa sobre l’Islam aplega sanitaris, ensenyants i treballadors socials

16 gener 2004 · Noticies

Disset responsables polítics i professionals de la sanitat, l’ensenyament i l’assistència social de diferents poblacions de la comarca han assistit avui, a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a la sessió formativa “Islam i àmbit local”, organitzada per l’Associació per al Desenvolupament Rural de la Ribera d’Ebre (Adribe), en el marc del Pla comarcal d’integració dels immigrants de la Ribera d’Ebre. L’activitat ha sigut inaugurada pel president comarcal, Pere Muñoz, i pel conseller comarcal de Serveis Socials, Antoni Pujals.

Muñoz ha expressat la importància que tenen sessions com la d’avui per formar els responsables de les polítiques socials en l’àmbit local i els professionals més directament implicats en l’acolliment de persones estrangeres que professen altres religions, com és el cas de la musulmana. Per al president comarcal, “hem d’estar atents i seguir amb interès esdeveniments com el de la mesquita de Reus, ja que situacions com aquesta es poden produir en qualsevol població i hem d’estar preparats per saber com hem d’actuar”. Pere Muñoz ha posat l’exemple de la Torre de l’Espanyol, el municipi de la comarca de la Ribera amb més presència d’immigrants estrangers, on “la situació actual ja no és la de fa dos o tres anys, perquè la gent del poble se n’ha adonat que hi ha una nova realitat social”.

La sessió formativa la dirigeix l’antropòleg Jordi Moreras, de la Secretaria d’Afers Religiosos, organisme dependent de la Conselleria en Cap de la Generalitat. Moreras ha expressat en el seu parlament de benvinguda que “la prioritat de les polítiques d’integració social han de passar per facilitar l’accés a la feina, a una millor qualitat de vida o a l’autonomia personal de les persones” i no només per la qüestió religiosa. El programa de la jornada ha sigut el següent:

9.00 h. Inauguració de la jornada a càrrec del president comarcal, Pere Muñoz i Hernàndez.

9.15 h. Presentació del context europeu, espanyol i català. Marc legal de referència. Principals dinàmiques associatives musulmanes.

10.00 h. Pausa.

10.30 h. Treball en comú a l’entorn de temes específics: espais de culte, cementeris i enterraments, productes alimentaris, educació alcorànica, personal religiós i associacionisme.

13.00 h. Cloenda de la sessió.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: