Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Acte de cloenda del Taller d’Ocupació Ribera d’Ebre

30 desembre 2003 · Noticies

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Pere Muñoz, i el responsable de l’Oficina de Treball de la Generalitat a Móra d’Ebre, Jesús Chico, han presidit l’acte de cloenda del Taller d’Ocupació Ribera d’Ebre, que s’ha desenvolupat durant tot l’any 2003. Aquest taller ha format un grup de dones de la comarca en tècniques d’atenció domiciliària. De les vuit alumnnes que van iniciar el curs el 31 de desembre de 2002, l’han finalitzat set, de les quals una ja treballa i les altres sis és previst que s’insertin en el món laboral en un període no superior als tres mesos, segons han posat de manifest en l’acte els responsables del taller.

En el seu parlament, Pere Muñoz ha lloat l’actitud de les alumnes pel fet d’haver tingut la voluntat de formar-se per aprendre un ofici que els permetrà obtindre una feina i tindre una autonomia econòmica i social. Muñoz ha posat de manifest que la formació acompanya les persones al llarg de tota la seua vida i no només en l’edat escolar i/o estudiantil. Finalment, el president comarcal ha expressat la voluntat del Consell de continuar amb la línia encetada, amb l’objectiu de poder oferir pròximament un nou taller als col·lectius amb dificultats d’inserció laboral de la comarca.

Per la seua banda, Jesús Chico, ha manifestat que l’èxit del taller serà complert en el moment que les alumnes aconsegueixin insertar-se efectivament en el mercat laboral. Chico ha recordat que molts dels professionals que avui dia treballen en centres laborals tan consolidats com l’hospital de Móra d’Ebre també van passar per cursos de formació ocupacional similars al del taller que avui s’ha acabat.

El Taller d’Ocupació Ribera d’Ebre ha format aquest col·lectiu de dones en tècniques d’atenció domiciliària a malalts, avis, discapacitats, etc. i ha tingut tota la comarca de la Ribera d’Ebre com a àmbit d’actuació. La formació ha sigut eminentment pràctica, i s’han treballat aspectes tan diversos com l’atenció sociosanitària, la dietètica, la seguretat i higiene en el treball, les tècniques bàsiques de gestió i administració d’una llar, l’alfabetització informàtica i la llengua catalana, entre altres. Les sessions pràctiques s’han desenvolupat en domicilis particulars de diferents poblacions i al geriàtric Residència Natzaret i al centre d’educació especial Jeroni de Moragas, tots dos de Móra d’Ebre, institucions amb les que s’han signat convenis per regular l’activitat. Les sessions teòriques s’han efectuat al mas de la Coixa, a Móra la Nova, impartides pel director del taller, Bernat Torres, i per la monitora, Amàlia Sanz.

El Departament de Treball de la Generalitat ha concedit al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre un total de 126.000 euros per fer front a les despeses que ha generat el taller d’ocupació.

Móra d’Ebre, 30 de desembre de 2003

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: