Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Un taller d’ocupació ha format set auxiliars de la llar

18 desembre 2003 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha desenvolupat durant l’any 2003 el Taller d’Ocupació Ribera d’Ebre, amb l’objectiu de donar una formació sobre tècniques d’atenció domiciliària a un grup de dones de la comarca procedents de famílies desestructurades. De les vuit dones que van iniciar el curs el 31 de desembre de 2002, set el finalitzaran el pròxim dia 31, amb unes perspectives de reinserció laboral pràcticament del 100% de manera immediata.

El taller d’ocupació ha format aquest col·lectiu en tècniques d’atenció domiciliària a malalts, avis, discapacitats, etc. i ha tingut tota la comarca de la Ribera d’Ebre com a àmbit d’actuació. La formació ha sigut eminentment pràctica, i s’han treballat aspectes tan diversos com l’atenció sociosanitària, la dietètica, la seguretat i higiene en el treball, les tècniques bàsiques de gestió i administració d’una llar, l’alfabetització informàtica i la llengua catalana, entre altres. Les sessions pràctiques s’han desenvolupat en domicilis particulars de diferents poblacions i al geriàtric Residència Natzaret i al centre d’educació especial Jeroni de Moragas, tots dos de Móra d’Ebre, institucions amb les que s’han signat convenis per regular l’activitat. Les sessions teòriques s’han efectuat al mas de la Coixa, a Móra la Nova, impartides pel director del taller, Bernat Torres, i per la monitora, Amàlia Sanz.

El Departament de Treball de la Generalitat ha concedit al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre un total de 126.000 euros per fer front a les despeses que ha generat el taller d’ocupació.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: