Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Quaranta-cinc professionals, en una jornada sobre jóvens i alcohol

3 desembre 2003 · Noticies

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Pere Muñoz, ha inaugurat avui a l’Hospital Comarcal de de Móra d’Ebre la jornada de formació “Joves i alcohol”, organitzada per la Secretaria General de Joventut de la Generalitat amb la col·laboració dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta, i l’hospital esmentat. La jornada ha comptat amb una inscripció de 45 persones, bàsicament professionals de la sanitat, els servicis socials i l’ensenyament de les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta.

En l’acte inaugural, el director de l’hospital, Joan Galbany, ha esmentat que les estadístiques i els estudis realitzats sobre el consum d’alcohol en l’edat juvenil reflecteixen dades “preocupants”, com ara la rebaixa en l’edat d’inici de consum de begudes alcohòliques o que el 58% dels jóvens de 14 a 18 anys consumeixen habitualment aquesta droga.

Per la seua banda, el president comarcal, Pere Muñoz, ha agraït al representant de la Secretaria General de Joventut a les Terres de l’Ebre, Xavier Solé, l’organització de la jornada, perquè “de ben segur que és un fòrum adequat per tractar aquest tema sense ni la criminalització ni el paternalisme que de vegades s’adopta des de les administracions i la societat en general davant de l’alcoholisme juvenil”.

El programa de la jornada és el següent:

10.15 h. “Línies de prevenció del consum de drogues amb joves”, a càrrec de Lourdes Bassa i Requena, tècnica en prevenció de la Direcció General de Drogodependències i Sida, del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya.

11.15 h. “El paper de l’atenció primària en la detecció i la intervenció en els problemes d’alcohol amb joves”, a càrrec d’Olga Montserrat i Mestre, coordinadora del Programa Beveu Menys de la Direcció General de Drogodependències i Sida, del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya.

12. 15 h. Descans.

12.45 h. “Experiències en tractaments de desintoxicació”, a càrrec de Tere Borràs i Cabacés, directora del CAS de Reus.

13.45 h. “Ètica etílica, una manera de beure millor”, a càrrec de Josep Rovira, treballador social del CAS de Sants, coordinador d’Energy Control. Associació Benestar i Desenvolupament.

14:45 h. Clausura de la jornada

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: