Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Joan R. Vinaixa guanya el Premi Artur Bladé i Desumvila

28 novembre 2003 · Noticies

L’historiador de Benissanet, Joan Ramon Vinaixa, és el guanyador de l’XIè Premi d’Assaig sobre la Ribera d’Ebre Artur Bladé i Desumvila -certamen dotat amb 2.200 euros i la publicació del treball- per l’obra Set anys de guerra civil. Ribera d’Ebre, 1833-1840. El veredicte del jurat es va fer públic en el marc d’un sopar literari al que van assistir 160 persones, celebrat el divendres dia 28, al local del cinema de la Torre de l’Espanyol. En l’acta, el jurat va fer constar una menció especial a altres dos obres: La Societat Obrera de Tivissa. Els orígens de la Societat Cooperativa d’Obrers, Agricultors i Conductors de Cavalleries de Tivissa (1912-1918), de Tomàs Biosca Esteve, i Artur Bladé i Desumvila. Biografia essencial, de Genís Sinca Algué.
En aquesta convocatòria es van presentar un total de set obres. A banda dels esmentats, els altres treballs que optaven al guardó eren : Corals i compositors a la Ribera d’Ebre en l’actualitat; L’estructura de la població de la Ribera, una comarca banyada per l’Ebre (1860-2001); La institucionalització de la gent gran: quines són les causes que afavoreixen l’internament residencial dels avis a la comarca de la Ribera d’Ebre, i Les relíquies del poeta.
L’acte va comptar, entre d’altres autoritats, amb la presència del president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Pere Muñoz; de l’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Antoni Pujals; del coordinador territorial de Cultura, Josep S. Cid; del president del CERE, Biel Pubill, i del fill d’Artur Bladé i Desumvila, Artur Bladé i Font. L’escriptora tarragonina Olga Xirinacs va ser la convidada d’honor i va pronunciar una conferència titulada “Viatge d’aigua”, a voltant del fet literari.

El jurat del certamen estava integrat per Artur Bladé Font, Joaquim Montclús Esteban, Jaume Noguera Guillén, Magí Sunyer Molné i Josep Antoni Collazos Ribera, aquest darrer va actuar com a secretari.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: