Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Acte de lliurament del Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila

27 novembre 2003 · Noticies

Aquest divendres, dia 28 de novembre, tindrà lloc al cinema de la Torre de l’Espanyol l’acte de lliurament de l’XI Premi d’Assaig sobre la Ribera d’Ebre Artur Bladé i Desumvila, certamen biennal dotat amb 2.200 euros i la publicació de l’obra guanyadora a la col·lecció “El Daliner”, organitzat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) amb el patrocini del Consell Comarcal.

Els actes s’iniciaran a les 20:00 h, a la sala d’actes de l’Ajuntament de la Torre de l’Espanyol, on s’inaugurarà una exposició de fotografies antigues i actuals de la població recopilades per Josep Lluís Rocamora Jornet. A les 21 h, hi haurà la rebuda d’autoritats i assistents als actes i es farà la presentació de l’exposició fotogràfica esmentada. A les 22 h, al cinema, començarà el sopar al final del qual es coneixerà el veredicte del jurat.

L’acte comptarà, entre d’altres autoritats, amb la presència del president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Pere Muñoz; de l’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Antoni Pujals; del coordinador territorial de Cultura, Josep S. Cid; del president del CERE, Biel Pubill, i del fill d’Artur Bladé i Desumvila, Artur Bladé i Font. L’escriptora tarragonina Olga Xirinacs serà la convidada d’honor i pronunciarà una conferència titulada “Viatge d’aigua”.

Les obres presentades

Les set obres que opten al premi en aquesta edició del certamen són: Artur Bladé i Desumvila. Biografia essencial; Corals i compositors a la Ribera d’Ebre en l’actualitat; L’estructura de la població de la Ribera, una comarca banyada per l’Ebre (1860-2001); La institucionalització de la gent gran: quines són les causes que afavoreixen l’internament residencial dels avis a la comarca de la Ribera d’Ebre; Les relíquies del poeta; Set anys de guerra civil. Ribera d’Ebre, 1833-1840, i La Societat Obrera de Tivissa. Els orígens de la Societat Cooperativa d’Obrers, Agricultors i Conductors de Cavalleries de Tivissa (1912-1918).

El jurat

El jurat que haurà de decidir l’obra guanyadora del premi d’assaig està integrat per Artur Bladé Font, Joaquim Montclús Esteban, Jaume Noguera Guillén, Magí Sunyer Molné i Josep Antoni Collazos Ribera, aquest darrer com a secretari.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: