Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’exposició de l’Any Arbó, a la Ribera d’Ebre

3 novembre 2003 · Noticies

El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) ha inaugurat al vestíbul del Teatre Muncipal La Llanterna, de Móra d’Ebre l’exposició “Sebastià Juan Arbó (1902-1984), un narrador pur”, organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes amb motiu del centenari del naixement d’aquest escriptor ebrenc. Es mostren les primeres edicions de llibres, traduccions, col·laboracions a revistes i premsa, fotografies de l’arxiu familiar, manuscrits i correccions de l’autor, i alguns objectes personals significatius, com la seua bicicleta o l’estilogràfica. L’exposició compta amb quatre apartats: 1. Els anys de formació al Delta de l’Ebre, 2. Anys trenta: l’eclosió d’un narrador, 3. La postguerra: les biografies i la novel·la urbana i 4. La represa del món de l’Ebre i un balanç.
Per iniciativa de al Secció Literària del CERE i amb el suport de diverses institucions (Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Departament de Cultura, Ajuntament de Flix, Ajuntament de Móra d’Ebre i Caixa Tarragona), aquesta exposició s’ha pogut traslladar a la nostra comarca. A Flix es va mostrar del 17 al 28 d’octubre a la sala de Caixa Tarragona (en aquella ocasió, presentació anà a càrrec del coordinador territorial de Cultura, Josep S. Cid). A Móra d’Ebre, la presentació va anar a càrrec de l’escriptor Màrius López Albiol, un bon coneixedor i estudiós de l’obra d’Arbó.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: