Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Balanç del primer any de funcionament del Proder de la Ribera d’Ebre

25 setembre 2003 · Noticies

El secretari general del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Germà Gordó, i el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i de l’Associació per al Desenvolupament Rural de la Ribera d’Ebre (Adribe), Pere Muñoz, han presidit avui la reunió de seguiment del Proder Ribera d’Ebre coincidint amb el primer aniversari de la posada en funcionament d’aquest programa de desenvolupament rural. En el decurs de la reunió s’ha analitzat l’estat d’execució del Proder, s’han presentat les previsions d’execució per a l’any 2004 i s’ha tractat del valor afegit del Proder, en concret del pla de competitivitat del turisme rural, del programa de promoció del cooperativisme des del territori i del servei de suport i acompanyament a la creació d’empreses.
El secretari general ha assegurat que el funcionament del Proder de la Ribera d’Ebre en aquest primer any ha estat “molt bo”, ja que s’han aconseguit certificar set projectes d’inversió, amb la qual cosa s’han consolidat set llocs de treball i se n’han creat altres tres. Si el ritme de presentació de projectes es manté fins a l’any 2006, moment en què finalitzarà el programa, es pot arribar a una inversió d’uns 15.000.000 d’euros a la comarca, ha assegurat Germà Gordó.
En l’actualitat, el Proder de la Ribera d’Ebre ha certificat set inversions valorades en 770.167,35 euros, que rebran una subvenció de 151.388,17 euros. Altres inversions, valorades en 3.412.128,48 euros, ja estan iniciades i opten a una subvenció global per valor de 858.756,48 euros. En total, entre inversions certificades i iniciades, s’han acollit al Proder actuacions valorades en 4.182.295,83 euros, amb una previsió total de subvenció de 1.010.144,65 euros.
La reunió s’ha finalitzat amb una visita a un projecte de modernització d’una casa de turisme rural al municipi de Rasquera, anomenada Casa Gran, que rebrà subvenció del Proder. Aquesta casa s’ha dotat d’un sistema d’energia eòlica i fotovoltaica per cobrir les seues necessitats energètiques.

Foto: Pere Muñoz i Germà Gordó conversen amb els propietaris de la Casa Gran de Rasquera.

Móra d’Ebre, 25 de setembre de 2003

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: