Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre alça la veu en defensa dels drets de la gent gran

14 juny 2024 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre commemora el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a la Gent Gran

Aquest divendres, 14 de juny, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha commemorat el 15 de juny, el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a la Gent Gran i també ha acollit la reunió del Consell Consultiu de la Gent Gran de la comarca, el qual està format per les associacions de jubilats i pensionistes de la Ribera d’Ebre. L’acte ha estat presidit pel president del Consell Comarcal, Francesc Barbero, i la consellera de l’Àrea de Ciutadania, Blanca López, la qual ha donat lectura al manifest del Consell de la Gent Gran de Catalunya pel 15J.

Entre els objectius de la commemoració del 15J hi ha el d’incrementar la consciència pública sobre la violència i l’abús contra la gent gran, a més de promoure la investigació i la formació sobre aquesta qüestió. Amb motiu de la commemoració d’aquest dia, des dels Serveis Socials del Consell Comarcal s’ha creat un tríptic, que s’ha repartit entre totes les associacions de jubilats i pensionistes, amb la voluntat de donar a conèixer els tipus de situacions d’abús i de maltractament cap a les persones grans i, alhora, reivindicar els seus drets.

Per altra banda, el Consell Consultiu de la Gent Gran ha debatut i votat diverses propostes, entre les quals s’ha aprovat canviar el nom de la Festa de l’Avi/Àvia Comarcal per Festa Comarcal de la Gent Gran. D’aquesta manera, s’aconsegueix posar fi a un cert paternalisme i a una discriminació, ja que, segons s’ha expressat en la sessió, no totes les persones grans són avis o àvies.

Per finalitzar l’acte, Ramon Sans Fonfria, delegat de l’Associació de Gent Gran d’Ascó, ha presentat la xerrada-col·loqui “Edatisme”, la qual a partir de setembre s’impartirà en diversos pobles de la Ribera d’Ebre per explicar els tipus de discriminacions que rep una persona per la seva edat a través d’estereotips socials i prejudicis. Molts cops, segons ha explicat Sans, aquestes discriminacions es fan de forma inconscient i, per això, cal donar-les a conèixer i conscienciar a tota la ciutadania.

Tríptic “Aturem els maltractaments a les persones grans” de la Ribera d’Ebre.

Tríptic “Aturem els maltractaments a les persones grans” de la Ribera d’Ebre.

© Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

© Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Ramon Sans Fonfria, delegat de l’Associació de Gent Gran d’Ascó. © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: