Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Finalitza el seminari de cuina creativa que els restauradors de la Ribera han fet a l’escola de Villa Retiro de Xerta

31 maig 2023 · Noticies

Els restauradors s’han format a l’escola de Villa Retiro els dimarts a la tarda, des de gener.

“Estic molt content d’haver pogut fer aquest curs de formació, i de l’oportunitat que m’ha donat el Consell Comarcal d’aprendre en una escola de cuina de prestigi i reconeguda com la del Villa Retiro. A la cuina sempre va bé aprendre coses noves, estar al dia, conèixer noves maquinàries i tècniques… A més, hem pogut fer moltes preguntes i m’emporto moltes idees i noves receptes per posar en pràctica als meus fogons”. Marc Gaixet, del restaurant Pas de l’Ase de Garcia, és un dels restauradors de la Ribera d’Ebre que ha participat al Seminari de Cuina Creativa al voltant del producte de proximitat que s’ha impartit a l’Escola de Cuina Vila Retiro, de Xerta, des del passat mes de gener, dins el programa Ribera d’Ebre Viva. L’objectiu: millorar la competitivitat de les empreses de la comarca, en aquest cas del sector de la restauració.

Gaixet, que el darrer dia del curs seguia atentament l’elaboració del coulant d’avellana que els feia el cuiner de Villa Retiro “pensant ja a variar i sortir del clàssic coulant de xocolata que tenim la carta”, destaca el “molt bon producte que tenim a la comarca” com a “fortalesa” dels restaurants riberencs, un producte de proximitat que “cada vegada té més visibilitat” a la carta dels locals de la Ribera. El motiu, segons aquest cuiner de casa nostra, és que “estem treballant molt i la gent s’està implicant molt per posar-lo en valor”, en referència a altres iniciatives impulsades conjuntament entre el sector públic i privat de la comarca, com la marca Degusta Ribera d’Ebre per definir la cistella agroalimentària de casa nostra, així com tastets de producte o menús especials al voltant de campanyes com la Ribera en flor o la Clotxa, o el Benvinguts a Pagès.

Han après tècniques i noves receptes amb producte de proximitat.

Apostar per aquest producte de proximitat era, precisament, un dels objectius que es marcava el programa del seminari, impartit pel cuiner tortosí i mestre de l’escola de Villa Retiro Víctor Fernández, destacant “la qualitat del producte de temporada de la Ribera d’Ebre” com un factor “clau per enriquir l’oferta culinària” de la comarca. Un altre dels aspectes que han treballat al curs és la coordinació entre la cuina i el personal de sala. Fernández coincideix amb una de les cambreres que ha participat en el curs, Lis Masip, amb què “per donar un bon servei és important que anem tots coordinats i que els cambrers coneguem els ingredients, els vins i el que es fa a la cuina per atendre bé a la clientela”, ja que “tot evoluciona, cada vegada és més comú que et preguntin per un menú per a celíacs, vegà o vegetarià i cal estar al dia”.

Diàleg constant per definir les actuacions

La formació s’ha adaptat a les demandes dels propis restauradors que participen a la Taula Comarcal del Ribera d’Ebre Viva.

“Estem molt satisfets. Cada vegada més les empreses, ja no només d’aquest sector, sinó també amb d’altres igualment estratègics per la diversificació econòmica de la comarca, com el turisme i els productors agroalimentaris, se sumen i participen de les iniciatives que s’impulsen des del Consell Comarcal per donar a conèixer la comarca i els nostres productes”, diu la tècnica comarcal del Ribera d’Ebre Viva, Núria Descarrega, que atribueix els bons resultats de les actuacions que es duen a terme “al diàleg constant amb les empreses” i al fet que “es planifiquen al voltant de les inquietuds i demandes que ens fan arribar” per contribuir a impulsar els seus negocis. Descarrega creu que s’ha donat “un canvi molt favorable” els darrers anys, i avança que “en les pròximes setmanes ens tornarem a reunir a la taula comarcal per fer la valoració i decidir com continuem avançant”.

Més informació d’aquest seminari en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: