Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell i els ajuntaments despleguen Punts Lila-LGTBI+ a les festes majors de la Ribera d’Ebre

19 agost 2022 · Noticies

El ajuntaments i les EMDs de la Ribera d’Ebre, conjuntament amb el Consell Comarcal, estan aprofitatant la celebració de les festes majors d’estiu per reforçar les campanyes comunicatives per a la prevenció i denúncia d’actituds masclistes i homòfobes. Per aquest motiu, l’ens comarcal ha posat a disposició dels ajuntaments i EMDs una carpa amb un Punt Lila-LGTBI+ per instal·lar als espais d’oci. Tot i que la majoria de festes compten amb serveis de seguretat, als quals es pot recórrer en cas de necessitat, els punts Lila-LGTBI+ són un lloc en el qual diversos professionals informen a les persones, estan alerta de possibles agressions i distribueixen materials divulgatius per prevenir les violències.

De fet, el Consell Comarcal també ha editat un fulletó amb els servei d’entitats i institucions, els telèfons d’atenció i els recursos que ofereix el territori davant les violències. Aquest fulletó es pot trobar al web riberaebre.org i a les xarxes socials de Joventut i del Consell Comarcal (Instagram i Facebook). De de l’Oficina Jove i l’àrea d’Igualtat del Consell es recorda que davant de qualsevol situació de violència, tothom té el deure d’intervenir i ajudar la persona agredida. Els punts Lila-LGTBI+ es complementen amb cartelleria i la falca per a ràdio de la campanya #trobesquehohasfet #trobesquehohasdit.

Aquests punts Lila-LGTBI+ son fruit del ‘Protocol de Prevenció de la Violència Sexual en Espais d’Oci’, al qual s’hi han adherit tots els municipis de la comarca. El protocol és fruit de les sessions de treball amb associacions juvenils, entitats feministes i LGTBI+, a més de perfils tècnics i polítics de cada municipi, personal sanitari, professorat d’educació primària i secundària i agents de seguretat (pública i privada). El document contempla, entre d’altres, reforçar les campanyes comunicatives, la creació d’una comissió de seguiment amb els referents del Consell Comarcal i dels municipis i la implicació de les entitats del sector com agents detectors de problemes en els esdeveniments públics i les festes populars. A més, fomenta els punts punts Lila-LGTBI+ i potencia la difusió dels serveis d’atenció a les víctimes.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: