Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre renova el conveni amb la Generalitat pel finançament del servei comarcal d’habitatge

27 gener 2022 · Noticies

El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, que s’ha celebrat aquest dimecres 26 gener, ha aprovat per unanimitat la pròrroga del conveni entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell per facilitar els tràmits de l’oficina d’habitatge comarcal. D’aquesta manera es vol promoure la borsa d’habitatge i l’accés al programa de mediació per al lloguer social. A més, el nou conveni permetrà millorar els serveis per la gestió de cèdules d’habitabilitat, els tràmits de subvencions per a rehabilitació habitatge i l’assessorament en les ajudes per a la promoció de l’eficiència energètica que posarà en marxa la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, l’ens comarcal apropa l’administració a l’àmbit local i reforça l’atenció a la ciutadania.

El Ple també ha aprovat la moció presentada per Esquerra Republicana de Catalunya, Junts, Candidatura de Progrés i Agrupació d’Electors en defensa del cànon de residus de Catalunya, davant la Ley de residuos y suelos contaminados para una economía circular que s’està tramitant al Congrés de Diputats. La moció demana que “es blindi el cànon de residus català, el qual representa un model de fiscalitat ambiental positiu i fruit d’un gran consens polític i social a Catalunya” i que “els cànons que s’estableixin a la llei estatal només s’apliquin a aquells territoris que no disposin d’una eina fiscal amb les mateixes característiques per aquest concepte”. Finalment, el ple va decidir posposar la votació de la moció proposada pels membres de la Taula Comarcal de Turisme de la Ribera d’Ebre (òrgan sectorial assessor del consell) sobre el projecte La Via Blava de l’Ebre de l’empresa SERCOSA.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: