Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Arriba el XV Premi Llibresebrencs.org, la cita de relats curts a Internet per als joves escriptors

2 abril 2019 · Noticies

El termini per participar és el 23 d’abril

La imaginació ens porta a llocs impossibles, que no havíem pensat mai, de conte. Aquesta imaginació es pot quedar en res o aprofitar per plasmar-la en un paper i explicar aquesta història a tothom. Si t’agrada l’escriptura i explicar boniques històries, ja et pots apuntar a la XV edició del Premi Lllibresebrencs.org de relats curts a Internet per a joves i explicar a tothom el fet imaginari, fictici o una realitat maquillada a través del teu escrit.

Tots aquells que vulguin participar, optaran a dos tipus de premis: un de 150 euros per a l’obra seleccionada pel jurat, o dos vals de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT), en el cas que es tracti de la proposta més votada a través de la plataforma Wattpad, que s’activarà pròximament, on tothom podrà llegir la teva petita història i votar-la. El premi està format per quatre categories per edats. Així, la categoria A és fins a 15 anys; la categoria B, de 16 a 22 anys; la categoria C, de 23 a 29; i la categoria D, a partir de 30 anys, i hi haurà dos guanyadors per cadascuna de les quatre categories.

Per poder participar en el Premi Llibresebrencs.org el relat ha de ser inèdit i original, no pot haver estat publicat abans en cap altre format, ni paper ni digital; pot ocupar un màxim de dues pàgines, la temàtica és lliure, ha d’estar escrit en català i només s’admet un relat per participant. El termini apuntar-se és el 23 d’abril, diada de Sant Jordi.

55 participants en la passada edició 

Un total de 55 persones de totes les edats van participar en aquesta cita l’any 2018, la qual està organitzada pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Fira del Llibre Ebrenc, fira que aquest any celebra la seva setzena edició, i rep el suport del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), l’Institut Ramon Muntaner i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta és la tercera edició on s’utilitzarà la modalitat de votacions a través de la plataforma digital Wattpad, i on només l’any passat es van comptar més de 10.000 entrades i vora als 500 vots als relats participants. D’altra banda, una de les protagonistes de l’edició va ser l’escriptora de Riba-roja d’Ebre, Pilar Romera, qui va escriure un petit relat, el qual buscava un final amb un màxim de 350 caràcters. Els guanyadors, triats per l’escriptora, van gaudir d’un dinar i una tertúlia literària amb Romera.

Consulteu les bases del concurs en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: