Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

‘Els cursos del Ribera d’Ebre Viva poden ser un bon principi per reinserir-se en el món laboral’

15 gener 2019 · Noticies

Acte a la sala de plens per recollir el títol.

Tretze dones de la Ribera van recollir ahir el títol com a cuidadores de persones dependents, després d’haver participat en el curs de 170 hores que el programa Ribera d’Ebre Viva va impartir a finals del 2018 per a persones inscrites al Dispositiu d’Inserció Sociolaboral i en recerca activa de feina de la comarca, en aquest cas per dedicar-se a l’atenció domiciliària. Algunes d’elles ja tenien experiència prèvia en aquest àmbit, en domicilis particulars o durant un ingrés hospitalari, i també per haver-se fet càrrec de familiars.

Al Consell Comarcal de la Ribera, totes elles han pogut formar-se en dependència, primers auxilis, cura higiènic-sanitària i suport domiciliari, i també en competències bàsiques i competències transversals, en una experiència que ahir comentaven amb les tècniques i la presidenta comarcal que ha estat molt positiva. A més, gràcies als convenis promoguts des del Consell, participar en aquest curs també els ha obert la porta a fer pràctiques als centres de dia de Móra la Nova, Tivissa i Benissanet, i a les llars del Jeroni de Moragas. Una d’elles a més ha trobat feina, un cop finalitzada la formació, gràcies a un Pla d’Ocupació.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, va ser l’encarregada de lliurar les titulacions, en un acte a la sala de plens que va servir per comentar com ha anat el curs i perspectives de futur a partir d’ara. Algunes tenien experiència prèvia, però no formació en aquest àmbit, i el curs els ha servit de motivació: “Aquests cursos formatius del Ribera d’Ebre Viva poden ser un bon principi per reinserir-se en el món laboral; aquest és l’objectiu”, els va dir Carim, en ple debat sobre el futur que se’ls obre a partir d’ara, en alguns casos continuant formant-se amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat.

Foto de grup de les dones que han fet el curs de cuidadores al Consell.

De fet, després d’aquest curs, la meitat d’aquestes dones continuaran formant-se per treure’s el Certificat de Professionalitat (CP) que els permetrà equiparar-se a efectes laborals a aquelles persones que tinguin el títol de Formació Professional (FP), obrint-los la porta a treballar en institucions d’atenció sociosanitària i residències per a la gent gran i persones dependents.

 

Recursos comarcals per a aturats

Al llarg de 2018, més de 200 persones s’han inscrit al Dispositiu d’Inserció Sociolaboral de la Ribera d’Ebre amb l’objectiu de trobar feina o millorar ls seves condicions laborals. Estar-hi inscrit els ha permès assessorament per part de les tècniques comarcals, que els fan un itinerari personalitzat pactat amb l’usuari, adaptat a les seves necessitats. Aquest inclou cursos de formació, tallers d’habilitats i competències personals, monogràfics, d’informàtica i l’accés a les dues Aules de Suport que hi ha a la comarca, a Móra la Nova i a Flix, on tenen atenció per part d’una orientadora, accés a ordinadors i a un recull d’ofertes laborals i formatives que s’actualitzen setmanalment. Més informació al web del Ribera d’Ebre Viva.

  

Aquestes accions formatives estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i es decideixen a partir de les necessitats i demandes que exposen els mateixos empresaris de la comarca, ja que l’objectiu és donar resposta al mercat laboral de la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: