Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més d’un miler de nens i joves participen aquest estiu a les activitats de lleure que s’organitzen a la Ribera d’Ebre amb 120 monitors

27 juliol 2018 · Noticies

Una tècnica comarcal s’encarrega de vetllar que les activitats de lleure de l’estiu compleixin la normativa.

Estiu és sinònim de vacances escolars, casals, colònies, camps de treball… i, a partir dels 16 anys, també és un bon moment per fer de monitor d’activitats de lleure, que en molts casos suposa la primera experiència laboral per a joves que la resta de l’any estudien. La Ribera d’Ebre acull en aquesta època de l’any un bon nombre d’activitats de lleure per a infants i joves, a les quals aquest estiu participen més d’un miler de xiquets de totes les edats. El tret de sortida de l’oferta de lleure estival, com cada any, van ser les colònies organitzades pel Consell Comarcal de la Ribera, a les quals van participar 29 nens de la comarca. De vetllar per la bona marxa de tot plegat se n’encarrega el Consell Comarcal, a través de l’Oficina Jove. Durant aquestes setmanes d’activitat s’han fet les visites i seguiment per la comprovació del compliment del Decret 267/2016.

I és que d’ençà que va acabar l’escola, als pobles riberencs s’organitzen més de 15 casals d’estiu, en diferents torns, i en la majoria dels casos de 9 a 1 del matí; alguns han acabat avui, després de dies intensos d’activitat, i d’altres s’allargaran encara uns dies més. I a aquests casals, se sumen els 8 torns de colònies i cinc d’acampada i rutes, així com el segon camp de treball de Riba-roja d’Ebre, en aquest darrer cas amb joves majors de 18 anys vinguts d’arreu de l’Estat que han aixecat part del mur de pedra seca de la façana fluvial i s’han integrat en la vida del poble de la mà de les entitats locals.

 

Temàtiques i activitats molt variades

Campus de futbol a rasquera i Ginestar.

Les activitats de lleure, organitzades per entitats o ajuntaments, cada any van canviant de temàtica per apropar als infants aprenentatges i experiències que són molt enriquidores: juguen, fan amics i es relacionen amb altres nens, experimenten, fan gimcanes, coneixen l’entorn, aprenen, s’ho passen bé… sempre combinant amb activitats d’aigua i a les piscines per fer més portadora la calor.

Així, els participants als casals d’estiu de la Ribera de 2018 descobreixen diferents mitjans de transport, com han fet a Flix i la Torre; desenvolupen la seva creativitat, a través de treballs manuals i l’art, dissenyant la seva samarreta de l’estiu i fent murals, com en el cas de Riba-roja; viatgen en el temps a altres èpoques de la història, com en el cas de Vinebre i Ascó, o descobreixen altres civilitzacions, com els de Móra la Nova; treballen valors i educació emocional, com a Móra d’Ebre, Benissanet, Garcia i Ginestar, on les activitats del casal d’estiu han girat entorn de la igualtat de gènere; i a Tivissa i Miravet han fet un planetari propi a partir del qual viure aventures fantàstiques. Les activitats es combinen amb visites al territori per aprendre com es fa la mel o l’oli, o a navegar pel riu, o a visitar espais d’interès turístic comarcal.

A més, i ja com a referent en l’àmbit de les Terres de l’Ebre, s’ha celebrat el campus de futbol i també les colònies d’anglès a Rasquera, les acampades a Llaberia, en un entorn natural excepcional, i l’alberg del Mas de la Coixa que cada estiu acull les colònies de l’Estiu és teu del Xanascat, amb la novetat d’afegir als torns d’handbol i bàsquet de cada any un torn de colònies Multiaventura.

120 monitors a la comarca

L’Alba és una de les estudiants universitàries de la comarca que a l’estiu treballa de monitora en un casal.

Les activitats de lleure també representen una oportunitat d’ocupació per als joves en períodes de vacances. De fet, aquest estiu l’oferta de lleure a la comarca ha donat feina a més de 120 joves que han fet de monitors i monitores, alguns amb títol oficial i altres com a ajudants, dirigint i desenvolupat aquestes activitats. Altres han aprofitat aquest mes de juliol per treure’s la titulació, en un curs organitzat pel mateix Consell Comarcal, i també per fer les pràctiques del curs.

És el cas de l’Alba Muñoz, una jove flixanca de 21 anys que es va treure el títol de monitora l’octubre passat i que aquest estiu està treballant al casal d’estiu de Riba-roja, després d’haver fet pràctiques a les colònies de Llaberia i de fer de voluntària al parc de Nadal de Flix diversos anys. Estudiant de Pedagogia de la URV, l’Alba diu que fer de monitora a l’estiu li permet treure’s uns dinerets i acumular experiència en el camp dels nens, relacionat amb els seus estudis. Molts dels joves que s’hi dediquen tenen aquest mateix perfil.

 


Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: