Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

25 joves de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta es formen com a monitors de lleure en un curs impulsat per Joventut

6 juliol 2018 · Noticies

Grup de joves de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta que participen en el curs de monitor de lleure impulsat per Joventut.

Un total de 25 joves de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta participen aquesta primera quinzena de juliol en un curs de monitor de lleure infantil i juvenil, una formació organitzada pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el seu homòleg de la Terra Alta. El curs s’ha anat fent cada estiu, els darrers anys, donada la demanda d’aquest perfil professional per atendre els nens en vacances escolars. De nou, aquest estiu s’han cobert el 100% de les places ofertes pe participar en aquest curs i treure’s la titulació necessària per poder treballar de responsables d’activitats de lleure dirigides a menors de 18 anys, tant a esplais, colònies, acampades com en rutes o en camps de treball.

Avui divendres han completat la primera de les dues setmanes que dura el curs, una primera setmana que s’ha fet a Móra d’Ebre, als baixos de l’Ajuntament de la capital riberenca; a partir de dilluns, la segona setmana els alumnes del curs es desplaçaran a Gandesa, al Casal de Joves, per continuar rebent la formació més teòrica. Després, un cop finalitzats aquests quinze dies de classe, hauran de fer les corresponents 160 hores de pràctiques per posar a prova els coneixements adquirits i així poder obtenir  el carnet de monitors de lleure, una titulació que expedeix la Direcció General de Joventut.

La Coordinadora Territorial de Joventut a Terres de l’Ebre, Norma Pujol, va ser l’encarregada de presentar el curs i donar la benvinguda a l’alumnat que fins al 14 de juliol estarà realitzant aquesta formació, especialment demandada per entitats de lleure, associacions i administracions locals en època de vacances escolars. A més de l’oportunitat laboral en períodes de vacances, tenir joves titulats en el món del lleure també afavoreix la contractació de personal qualificat, donant resposta a una necessitat d’entitats organitzadores.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: