Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

S’organitzen dues xerrades d’orientació acadèmica per a pares amb fills adolescents

8 març 2018 · Noticies

Implicar als pares en la presa de decisions del futur dels joves riberencs. Per això, el Servei d’Orientació Acadèmica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre organitza dues xerrades adreçades a totes les famílies d’alumnes de 3r i 4t d’ESO, de 1r i 2n de batxillerat, i de cicles formatius de grau mitjà i superior, i van a càrrec de l’orientadora educativa de l’Oficina Jove de la Ribera d’Ebre, Paula Solà. La primera xerrada es farà el dimarts 13 de març a les 19 hores a Flix, més concretament a Ca Don Ventura i la segona el dimecres 14 de març a les 19 hores al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre a Móra d’Ebre, totes dues obertes a tots els pares amb joves adolescents de la comarca.

La xerrada, que porta per nom “Com ajudar els meus fills/les meves filles a escollir el seu futur acadèmic”, se suma a les tasques d’orientació acadèmica que el Consell està realitzant a mig miler d’alumnes de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre i a l’Institut de Flix. Aquestes tenen com a objectiu informar a les famílies sobre el sistema educatiu actual, que en molts casos, és diferent del sistema en el qual van estudiar els pares i mares, a més de tenir un paper decisiu en l’acompanyament i guia en la presa de decisions dels seus fills i, durant la xerrada, tractaran temes d’anàlisi de les habilitats, interessos i capacitats dels alumnes, perquè ho puguin posar en pràctica a casa.

Els diferents ensenyaments que hi ha des de batxillerat, fins a la universitat, passant per la multitud de cicles formatius que hi ha, i les seves característiques, són alguns dels temes que es tractaran, a més, se’ls hi explicarà com es pot accedir a aquests ensenyaments i quines eines poden utilitzar per fer consultes. També serà molt útil per tots aquells que els seus fills han de fer la inscripció a les proves d’accés, cicles formatius o instituts, perquè ja estan sortint dates d’inscripció.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: