Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre se suma al 25N contra la violència masclista amb un acte institucional per rebutjar aquesta xacra social

24 novembre 2017 · Noticies

Acte contra la violència de gènere, a la sala d’actes del Consell Comarcal.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’ha sumat aquest migdia als actes institucionals que se celebren arreu de Catalunya i el món per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre (25N). Aquest any, com la data coincideix en dissabte, l’acte institucional riberenc s’ha avançat un dia.

Tot plegat per denunciar un cop més casos de violència masclista dels que tampoc se salva la nostra comarca: en el que portem d’any ja són 13 les dones ateses pel Servei Integral d’Atenció a la Dona (SIAD) i per Serveis Socials del Consell que han manifestat ser víctimes de violència per part de la seva parella. En aquests casos, en el que hi ha uns protocols establerts per protegir a la víctima, el Consell els ofereix suport i acompanyament psicològic i jurídic, i les posa en contacte amb altres instàncies especialitzades. La denúncia sempre és decisió de l’afectada però el Consell els fa costat.

Lectura compartida i compromís de totes les àrees del Consell

La lectura del manifest ha estat compartida entre treballadors i representants institucionals.

Davant d’aquesta situació, coincidint amb el 25N, la sala de plens ha estat escenari de la lectura del manifest unitari que han promogut les institucions catalanes per reafirmar el compromís de totes les administracions del país, també les de la nostra comarca, per a l’erradicació de la violència masclista dels nostres pobles.

Enguany ha estat un manifest amb missatge implícit a molts col·lectius socials amb l’objectiu d’assenyalar a aquells que amb la seva actitud contribueixen a perpetuar aquesta xacra. La lectura ha estat compartida entre treballadors i representants institucionals del Consell, per expressar així el suport unànime de tots els departaments del Consell Comarcal contra la violència de gènere. I és que en actes com els d’avui, dones i homes “estem reivindicant els nostres drets fonamentals”, ha dit la presidenta, Gemma Carim, que ha assistit a l’acte acompanyada de les conselleres Margarita Daura i Cinta Agné, així com els alcaldes de Benissanet i Móra la Nova.

Mural ‘Viu l’amor lliure de violència’.

Prevenció des de ben petits
L’acte ha acabat amb la visualització d’un dur audiovisual de denúncia. A més, de manera espontània les tècniques de Joventut han volgut compartir la resposta positiva dels joves que aquests dos darrers dies han participat als tallers que des del Servei Comarcal de Joventut i el SIAD s’organitzen als centres educatius de la comarca, en aquest cas  l’institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, exposant els missatges que han escrit al mural que realitzen en acabar el taller de prevenció de la violència masclista: “Qui no es porta bé no té dret a estimar”, “per a que us ajudi a tirar endavant”, “sempre endavant, mai endarrere”, “sempre positius, mai negatius”, … En definitiva, tallers que promouen que vagi calant un missatge de “llibertat” per viure l’amor lliure.

Llegeix el Manifest Unitari del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència enves les dones aquí.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: