Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Móra la Nova, escenari del lliurament del XVIII Premi d’Assaig Artur Bladé Desumvila de la Ribera d’Ebre

17 novembre 2017 · Noticies

Aquest dissabte es lliurarà el XVIII Premi comarcal d’Assaig Artur Bladé Desumvila, que té una dotació de 2.200 euros i que inclou a més la publicació de l’obra dins la col·lecció Daliner Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE). El veredicte del jurat, que és inapel·lable, es manté en secret fins al mateix moment del lliurament, en un acte que enguany es farà al Casal Municipal de Móra la Nova.

El Premi d’Assaig Artur Bladé Desumvila és obert a treballs inèdits d’assaig, de recerca o d’investigació sobre història, art, etnologia, geografia, arqueologia, literatura, economia, lingüística, política, folklore, sociologia, agricultura, geologia, botànica, zoologia, ecologia, noves tecnologies, relacionats amb la Ribera d’Ebre, els seus pobles o els seus personatges. També poden optar al premi memòries, diaris personals, biografies i autobiografies. El jurat valora especialment el fet que l’obra constitueixi una aportació d’interès per al coneixement del passat, l’anàlisi del present o els projectes per al futur de la comarca de la Ribera.

L’any passat el premi es va celebrar a Ginestar, en un acte que va servir per inaugurar l’Església Vella d’aquest poble riberenc. Llavors va resultar premiat el treball Muletes i llaguts. La tradició fluvial a Móra d’Ebre, de Joan Pujol Pedret i Ivan Salvadó Obrero, que recollia el testimoni i els records dels llaguters.

Aquesta edició, arran dels greus fets polítics de les darreres setmanes, les entitats organitzadores: el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra la Nova i el Centre d’Estudis  han decidit suprimir el tradicional sopar que acompanyava l’acte de lliurament del premi i també han decidit reservar una butaca buida amb un llaç pel conseller de Cultura, Lluís Puig.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: