Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre oferta una trentena de llocs de treball a la comarca per a joves inscrits al Garantia Juvenil

29 setembre 2017 · Noticies

Les administracions públiques riberenques, entre elles el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, crearan aquesta tardor una trentena de llocs de treball a la comarca destinats a joves d’entre 16 i 29 anys. Es tracta d’una oferta de treball de sis mesos de durada, per aquells joves que tinguin una formació d’un cicle formatiu de grau mig o superior, un grau universitari o un certificat de professionalitat nivell 2. L’únic requisit per optar-hi és estar apuntat al programa Garantia Juvenil, gestionat des del Servei de Joventut Comarcal, i estar donats d’alta a l’atur. A la convocatòria també hi poden participar entitats, entre els quals es compten l’APPFI – Amics del Ferrocarril de Móra la Nova, la Reserva de Sebes o el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

Els perfils que es busquen per cobrir llocs de treball a la comarca estan relacionats amb tasques administratives, suport a brigades, neteja d’espais naturals, jardineria, peons, gestió de xarxes socials; també perfils més tècnics, vinculats al món de la informàtica o l’electromecànica, o relacionats amb sectors com el Turisme. En funció dels aspirants i les seves competències s’acabaran de perfilar les tasques a desenvolupar, sempre amb l’objectiu de crear ocupació juvenil a la comarca.

 

Segona convocatòria

La riba-roja Sarai Reina va treballar a l'àrea de Turisme del Consell durant la primera convocatòria.

La riba-roja Sarai Reina va treballar a l’àrea de Turisme del Consell durant la primera convocatòria.

Aquesta és la segona convocatòria per crear ocupació juvenil que es fa al país, després de la bona experiència que va tenir l’any passat. Una de les joves que es va beneficiar d’aquesta mesura l’any 2016 va ser la riba-rojana Sarai Reina que va estar sis mesos treballant a l’àrea de Turisme i Promoció Econòmica del Consell. El contracte se li va acabar a mitjans de maig però a ella li va suposar “una nova oportunitat”, ja no només per entrar al món laboral durant mig any sinó perquè a partir d’aquella experiència li va sortir feina tot l’estiu al Punt d’Informació Turística de Móra d’Ebre.

En el seu cas, quan es va apuntar al Garantia Juvenil, feia uns mesos que no treballava, després d’haver estudiat un cicle formatiu mig de Comerç a Flix i un de grau superior de Comerç Internacional i Màrqueting a Tarragona, i d’estar vuit mesos a Anglaterra per perfeccionar l’idioma. “És difícil trobar feina, per molt que estiguis ben preparat”, diu, i recomana apuntar-se al Garantia Juvenil perquè “si vols trobar una feina, has de ser actiu. Si busques oportunitats, en trobes”.

Joves riberencs que busquen oportunitats

Els joves representen un 13,76 per cent de la població de la Ribera d’Ebre, això són 3.127 persones d’entre 16 i 29 anys, segons dades de l’Idescat. D’aquests, una bona part encara estan estudiant però 233 estan inscrits a l’atur, i per tant estan en recerca activa de feina. Des del Consell se’ls ofereix assessorament i acompanyament, tant en l’àmbit laboral com formatiu, un cop estan inscrits al Garantia Juvenil, un programa d’àmbit europeu que vol reduir el percentatge de joves que ni estudien ni treballen. I és que aquest un dels problemes del mercat laboral de la Unió Europea, no només a casa nostra.

En el cas de la Ribera, hi ha quasi 300 joves inscrits al programa, dels quals gairebé 6 de cada 10 són nois. Aquesta diferència de percentatge es deu al fet que “les dones continuen estudiant en un percentatge majoritari, mentre que els homes abandonen abans la formació”, explica la tècnica riberenca del Garantia, Fulgen Gutiérrez. Més de la meitat dels joves riberencs que estan al programa no tenen formació o com a molt han acabat l’ESO. Gairebé tres de cada 10, però, tenen un cicle formatiu, sigui mig o superior. La resta, un 17,1 per cent, tenen un grau universitari.

 

Per apuntar-se a la convocatòria els joves s’han de dirigir a l’Oficina Jove del Consell, a la plaça sant Roc de Móra d’Ebre, o contactar amb la tècnica a través del correu electrònic garantiajuvenil@riberaebre.org.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: