Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Les persones amb discapacitat física de la Ribera s’uneixen per aconseguir ‘Barreres Fora’ a tots els pobles de la comarca

30 maig 2017 · Noticies

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha mantingut aquest matí una trobada amb membres del col·lectiu Barreres Fora, una entitat de nova creació que a partir d’ara vol donar a conèixer a tots els pobles de la comarca les dificultats que es troben en el seu dia a dia els veïns riberencs que tenen alguna discapacitat física.

La Presidenta del Consell Comarcal s'ha reunit amb representants de l'associació Barreres Fora.

La Presidenta del Consell Comarcal s’ha reunit amb representants de l’associació Barreres Fora.

Carim s’ha trobat amb la presidenta de l’associació, Fina Ambrós; el secretari, Francisco Pallejà; i el tresorer, Celestino Torres. L’objectiu de la reunió, celebrada al Consell, era donar-se a conèixer i aconseguir la complicitat de l’ens comarcal per un col·lectiu que tot just comença a organitzar-se a la Ribera, després que el passat 3 de desembre se celebrés per primera vegada el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a Móra d’Ebre, aleshores amb el suport de la Creu Roja. Ara per ara, els seus associats són tots residents a la capital de comarca, però “volem arribar a tots els pobles riberencs per trencar les barreres socials i arquitectòniques, i oferir suport i recursos” als afectats.

La presidenta del Consell ha volgut donar suport al col·lectiu i s’ha compromès a ajudar-los per posar fi a les barreres actuals. A més, la presidenta informarà de l’existència d’aquesta associació en el pròxim Consell d’Alcaldes, que se celebrarà el dia 22 de juny, per tal que els responsables polítics locals contribueixin a fer d’altaveu als seus pobles i, d’aquesta manera, totes les persones amb alguna discapacitat física de la comarca puguin informar-se o formar part de l’entitat Barreres Fora. Tot plegat, per conscienciar i sensibilitzar tant als veïns com a les administracions locals de les dificultats d’aquest col·lectiu a la comarca, en coses tan quotidianes com desplaçar-se per voreres en ocasions massa estretes o amb un desnivell que impossibilita el pas d’una cadira de rodes, perquè topen amb mobiliari urbà que n’impedeix el pas, o per la falta d’accessibilitat a botigues i locals públics, transport, etc.

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb l’Associació de Discapacitats Físics Barreres Fora a través del correu electrònic barreresfora@hotmail.com, seguint la pàgina de facebook Barreres Fora o el telèfon 632 712 920.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: