Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Festa de les Cigonyes fa 15 anys amb l’homenatge als més de 170 infants nascuts el 2016 a la Ribera d’Ebre

10 maig 2017 · Noticies

Cartell festa cigonyes 2017

Cartell de la festa, dissenyat pel flixanco Òscar Navarro.

Un any més, la Reserva Natural de Sebes de Flix, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, organitza aquest diumenge 14 de maig una nova edició de la Festa de les Cigonyes. Un esdeveniment que enguany arriba a la 15a edició, i amb el qual homenatjarà els 172 nens i nenes que han nascut a la comarca durant el 2016.

Amb motiu de l’aniversari de la festa hi haurà algunes novetats i canvis respecte a anteriors edicions. Així, a partir de les 10 del matí es podrà accedir en cotxe fins a la zona d’aparcament habilitada al Mas del Director, i aquells que vulguin deixar el seu vehicle al polígon industrial podran arribar fins a l’esdeveniment a peu, en bicicleta o amb l’autobús que el Consell Comarcal ha posat a disposició dels assistents, que farà el recorregut fins a la festa de forma continuada.

Pel que fa a les activitats, hi haurà un joc gegant anomenat Kappla, un taller educatiu de rapinyaires autòctons, un de terrissa i un altre sobre el món de la mel, a càrrec de Mel Somper. A més, el trenet farà viatges del Mas del Director al Mas de Pitoia, on es podrà visitar el Museu del Camí de Sirga, i s’aturarà per veure els cavalls de la Camarga. També hi haurà una actuació del grup d’animació La Banda del Drac, amb l’espectacle “Trasgos”, i diversos establiments exposaran els seus productes de proximitat.

Fotografia de família dels nascuts el 2016

Tots els nens i nenes nascuts a la Ribera d’Ebre al llarg del 2016 podran recollir un diploma i una bossa amb obsequis, i a les 12 del migdia es farà la tradicional fotografia de família. Aquest serà el moment de la celebració del 15è aniversari, amb diverses sorpreses, mentre que la cloenda, com és habitual, es farà amb l’alliberament simbòlic de fauna salvatge.

A més, hi haurà una capta solidària, amb un punt de recollida de donatius i un photocall. En aquest espai es podrà comprar una polsera commemorativa al preu d’1,5 euros. Amb els diners aconseguits es compraran productes d’alimentació i neteja infantil per a famílies necessitades, que es lliuraran als Serveis Socials del Consell Comarcal.

Xerrada i cursa prèvies

Cartell cursa de les cigonyes 2017Per anar escalfant motors, aquest dilluns 8 de maig el riberenc Oscar Griñó, corredor de curses d’ultraresistència, va fer una xerrada sobre el seu projecte “Salut i cames”. Una iniciativa solidària, lligada a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, amb la qual va recórrer 1.500 km (des del Cap de Creus fins al Cap de Finisterre) en 23 dies per recaptar fons pel càncer infantil.

I ja dissabte 13 de maig tindrà lloc una nova edició de la cursa de les cigonyes, que per primera vegada es farà a la tarda, concretament a les 17 hores. La prova, amb modalitat de 5 i de 10 quilòmetres, proposa un circuit per dins de la reserva natural que es pot fer tant corrent com caminant. A més, també es faran curses infantils, i 2 euros de cadascuna de les inscripcions es destinaran a projectes solidaris (productes infantils per a nadons de famílies amb dificultats i per a recerca en càncer infantil).

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: