Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El II Concurs de Fotografia Anton Moreu busca les millors imatges de la Ribera d’Ebre

8 febrer 2017 · Noticies

web-Cartell-Anton-moreuL’Associació Cultural La Foig de Garcia organitza el II Concurs de Fotografia Anton Moreu, al qual es poden presentar imatges que tinguin com a tema principal la Ribera d’Ebre (ja siguin els seus paisatges, els seus pobles, la seva gent…). Es tracta d’una convocatòria oberta a tothom que vol reivindicar la figura i obra del fotògraf garcià Anton Moreu, autor del recull d’imatges de bona part de la història del segle XX d’aquest municipi de la Ribera d’Ebre. La iniciativa rep el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Garcia.

Els participants poden presentar un màxim de tres obres, que no hagin estat premiades ni publicades prèviament, ja siguin en blanc i negre o en color. Les fotografies s’han de fer arribar en format 20×30 cm o DIN-A4 a l’Ajuntament de Garcia, que s’encarregarà de rebre-les fins al 31 de març.

Els premis

El veredicte es farà públic el 29 d’abril, durant la inauguració d’una exposició amb totes les obres presentades a concurs a la Sala del Maig de Garcia. L’acte, a les 7 de la tarda, també servirà per lliurar els premis: el primer, dotat amb 300 euros; el segon, amb 200 euros; i el tercer, amb 100 euros. Els guanyadors de la primera edició, l’any 2016, van ser Marta Escolà, de Móra d’Ebre; Pere Romo, de Garcia; i Xavier Espinós, de Móra d’Ebre.

El jurat del premi està format per dos fotògrafs professionals i un membre de l’Associació Cultural La Foig. Aquesta entitat obtindrà la propietat de les obres guanyadores del concurs, reservant-se el dret de reproduir-les indicant-ne sempre l’autoria. Els guanyadors n’hauran de cedir l’arxiu digital original.

Anton Moreu, el fotògraf de la història de Garcia del segle XX

Anton Moreu (Garcia, 23 d’abril de 1928 – Barcelona, 10 de juliol de 2005) va ser un enamorat de la fotografia. Es va iniciar en aquest art com a aficionat i va acabar fent-ne la seva professió. Va treballar especialment en l’àmbit de la fotografia d’arquitectura, que l’apassionava, però també ho va fer en els àmbits de la fotografia de paisatge, esdeveniments, festes, costums, tradicions socials i vida quotidiana. Durant dècades va fotografiar la vida a Garcia: les seves festes, els seus paisatges, les seves façanes, la seva gent… La memòria fotogràfica d’un poble és una de les peces fonamentals en el recull i la documentació de la seva història, és la història fotogràfica del poble. La memòria fotogràfica de Garcia són, en gran mesura, les fotografies d’Anton Moreu.

En aquest enllaç us podeu descarregar les bases del concurs.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: