Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre celebra el Dia de l’Orgull LGTBI i defensa els drets d’aquest col·lectiu

28 juny 2016 · Noticies

Coincidint amb el Dia de l’Orgull LGTBI (Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual), el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha celebrat aquest dimarts 28 de juny un acte institucional per mostrar el seu compromís per la defensa dels drets d’aquest col·lectiu i la lluita contra la seva discriminació, així com per reivindicar la igualtat d’oportunitats de totes les persones, independentment de la seva orientació sexual. És la primera vegada que es reivindica aquesta causa a nivell institucional, en una iniciativa que avui es repeteix arreu del país.

LGBTI Ribera d'Ebre

Després de la lectura del manifest en suport al col·lectiu LGBTI, els assistents han visualitzat un vídeo que reflexiona sobre la discriminació.

La presidenta de l’ens, Gemma Carim, acompanyada de representants institucionals de la comarca i treballadors del Consell, ha llegit el manifest elaborat des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i que porta per títol “Per un país de respecte als drets de les persones LGBTI i amb tolerància zero a la discriminació”. El text recorda els recents fets d’Orlando, en què van morir 50 persones en un atemptat contra un pub LGTBI, i posa els drets del col·lectiu com “un dels nous pilars en l’avenç i la construcció nacional, on tothom ha de ser lliure d’estimar qui vulgui i com vulgui”. Al final de l’acte s’ha visualitzat el vídeo L’amor no té etiquetes, que s’utilitza per treballar diversos aspectes sobre tolerància i persones LGTBI amb els alumnes dels instituts de la comarca.

Pioners en la conscienciació dels joves

L’orientació i la identitat sexual és una de les principals causes d’assetjament entre els joves, també a la Ribera d’Ebre. És per això que des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal es treballa amb els joves dels instituts per explicar-los les diferents realitats a través d’un taller de dues hores, que s’imparteix als alumnes de 1r curs de l’ESO de les Terres de l’Ebre, i que és una iniciativa pionera a Catalunya que es portarà a tots els instituts del país.

La jornada d’avui commemora els fets del 28 de juny de 1969, data en què van tenir lloc els aldarulls de Stonewall, a Nova York, i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual. Cal recordar que 76 estats del món encara prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones del col·lectiu LGTBI.

LGBTI Ribera d'Ebre

L’acte ha estat una reivindicació per l’amor sense gènere. 

lectura 2

Un moment de la lectura del manifest a la sala de plens del Consell Comarcal.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: