Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre, temàtica del I Concurs de Fotografia Anton Moreu convocat per La Foig

11 març 2016 · Noticies

Concurs de Fotografia Anton MoreuL’Associació Cultural La Foig de Garcia organitza el I Concurs de Fotografia Anton Moreu, una convocatòria oberta a tothom que vol reivindicar la figura i obra del fotògraf garcià Anton Moreu, autor del recull d’imatges de bona part de la història del segle XX d’aquest municipi de la Ribera d’Ebre. La iniciativa compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Garcia.

La temàtica d’aquesta primera edició, que neix amb la voluntat de convertir-se en un concurs fotogràfic de referència en l’àmbit comarcal, és la Ribera d’Ebre: els seus paisatges, els seus pobles, la seva gent… Els participants poden presentar un màxim de tres obres, que no hagin estat ja premiades ni publicades abans, en blanc i negre i color. Les fotografies s’han de fer arribar en format 20×30 cm o DIN-A4 a l’Ajuntament de Garcia, que s’encarregarà de recepcionar-les, fins al 31 de març.

El veredicte es farà públic el 30 d’abril, durant la inauguració d’una exposició amb totes les obres presentades a concurs a la Sala del Maig de Garcia. L’acte, a les 7 de la tarda, també servirà per lliurar els premis: 1r Premi de Fotografia Anton Moreu, dotat amb 300 euros, 2n premi, 200 euros; i 3r premi, 100 euros.

El jurat del premi està format pels fotògrafs Jordi Brú i Raimon Crescenti, i un membre de l’Associació Cultural La Foig. Aquesta entitat obtindrà la propietat de les obres guanyadores del concurs, reservant-se el dret de reproduir-les indicant-ne l’autoria. Els guanyadors n’hauran de cedir l’arxiu digital original.

Anton Moreu, el fotògraf de la història de Garcia del segle XX

Anton Moreu (Garcia, 23 d’abril de 1928 – Barcelona, 10 de juliol de 2005) va ser un enamorat de la fotografia. Es va iniciar en aquest art com a aficionat i va acabar fent-ne la seva professió. Va treballar especialment en l’àmbit de la fotografia d’arquitectura, que l’apassionava, però també ho va fer en els àmbits de la fotografia de paisatge, esdeveniments, festes, costums, tradicions socials i vida quotidiana. Durant dècades va fotografiar la vida a Garcia: les seves festes, els seus paisatges, les seves façanes, la seva gent… La memòria fotogràfica d’un poble és una de les peces fonamentals en el recull i la documentació de la seva història, és la història fotogràfica del poble. La memòria fotogràfica de Garcia són, en gran mesura, les fotografies d’Anton Moreu.

Podeu descarregar-vos les bases i el cartell del concurs en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: