Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Serveis Socials col·labora en la campanya solidària de recollida de joguines de la Creu Roja

3 desembre 2015 · Noticies

Campanya de Reis Ribera d'Ebre 2015L’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre col·labora, un any més, amb la Campanya de Reis, una iniciativa de Creu Roja que per als nens i nenes de 0 a 12 anys de la comarca en risc d’exclusió social. La iniciativa, amb la qual col·laboren també tots els ajuntament de la Ribera, està impulsada per l’Assemblea de Creu Roja Gandesa-Móra d’Ebre-Ascó i per Creu Roja Joventut de Móra la Nova, i forma part d’una campanya solidària que arriba arreu del país cada any per aquestes dates nadalenques. L’any passat va permetre que 184 nens i nens de la Ribera d’Ebre tinguessin una joguina per Reis.

Aquest 2015 el lema de la campanya de Creu Roja és Hi ha moltes joguines. Tria la teva forma d’ajudar i l’objectiu, que cap nen es quedi sense rebre un joc o una joguina en aquestes dates tan especials. A més, la campanya promou la recollida de joguines noves i de caràcter no bèl·lic, ja que també pretén fer reflexionar a la ciutadania sobre la importància de triar joguines i jocs que transmetin valors educatius i fomentin la cooperació.

Els darrers anys, més nens tenen el seu regal de Reis gràcies a la solidaritat

Altres anys, aquesta campanya solidària ha permès a un bon nombre de nens de la comarca de fins a 12 anys tenir un regal per Reis, que d’altra manera les seves famílies no haurien pogut fer. En tots els casos, es tracta de famílies amb necessitats econòmiques i amb un baix nivell d’ingressos. Segons dades de Serveis Socials, amb la crisi econòmica dels darrers anys s’ha incrementat el nombre de nens i nens de la Ribera d’Ebre que han rebut una joguina de Creu Roja, tots ells susceptibles de patir risc d’exclusió social per la falta de recursos de les seves famílies: 117 infants l’any 2011; 149 infants el 2012; 193 infants el 2013; i 184 infants el 2014, no per un descens dels casos de risc d’exclusió social sinó perquè l’any passat Flix no es va adherir a la campanya comarcal sinó que va realitzar la recollida de regals en l’àmbit local.

joguines solidàries Nadal 2015Punts de recollida: els Ajuntaments, del dia 10 al 24

Així, entre el 10 i el 24 de desembre es realitzarà una recollida de joguines a tots els pobles. Els ciutadans que vulguin col·laborar-hi s’han de posar en contacte amb els seus ajuntaments, a través dels quals Creu Roja organitza la recollida abans de Reis.

Aquesta no és la única campanya de Creu Roja amb la qual col·labora l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal. Les dues institucions també treballen conjuntamnet en altres programes, com el Kit bàsic d’alimentació per a majors de 65 anys o el projecte de Teleassistència.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: