Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El projecte “Ribera d’Ebre VIVA” continua caminant en l’impuls de la competitivitat del sector vitivinícola identificant les opcions estratègiques de futur

4 juliol 2014 · Noticies

web vinya joveAhir es va celebrar la segona presentació de “Estudi de Diagnosi i Propostes per a la Millora de la Competitivitat del Sector Vitivinícola de la Ribera d’Ebre”, projecte adscrit dins el marc de “Treball a les 7 comarques”. La jornada es va conformar com una nova passa dins el projecte que impulsa el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el suport del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya),  els FSE (Fons Socials Europeus)  i  el Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servei Públic d’Ocupació Estatal. La reunió va comptar amb la participació activa dels principals cellers de la comarca. Concretament van assistir-hi una quinzena de cellers a més dels membres dels Consell Comarcal de Ribera d’Ebre i els consultors de ClusterDevelopment, que van presentar les principals conclusions extretes durant la segona fase del projecte.

Un cop establerta una caracterització profunda del sector i un anàlisis d’aquest a nivell internacional, l’objectiu de la segona fase va estar profunditzar en les diferents formes de competir en el sector vitivinícola. Així, en la primera part de la jornada es van donar a conèixer les dues opcions estratègiques més destacades per fomentar la competitivitat del sector, ambdues enfocades a segmentar entre diferents estratègies que es mouen entre posicionar el producte com a “top/premium” o de “consum”. De cada una d’aquestes opcions estratègiques es van debatre quines eren les àrees de treball resultants; una activitat clau per poder-hi treballar a futur. També es va exposar quin va ser el procés que va permetre identificar aquests blocs com a principals àmbits a competir. Per arribar a tals conclusions el procés va comprendre l’anàlisi de competidors de referència i la realització de nombroses entrevistes, tant a distribuïdors i compradors de referència del sector, com a competidors d’una DO propera o similar a la de Ribera d’Ebre. Gràcies a aquest estudi  els cellers de la comarca van poder conèixer nombrosos casos d’èxit en cada una de les opcions estratègiques presentades.

Per finalitzar l’acte es va obrir un debat en el qual es va parlar sobre les noves conclusions exposades. També va servir per definir les properes passes del projecte “Ribera d’Ebre VIVA”. Aprofitar la riquesa del producte per créixer en el segment de les gammes mitges-altes o introduir-se en el segment consum; aquestes són només algunes de les fites que visualitza el sector vitivinícola de Ribera d’Ebre i que serviran per donar forma a  futurs grups de treball destinats a definir les línies estratègiques.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: