Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Finalitza el Pla d’Ocupació Ribera d’Ebre 2013 impulsat per la Diputació de Tarragona, en col·laboració amb el Consell i els ajuntaments de la comarca

25 abril 2014 · Noticies

web 1El pla d’ocupació ha permès l’arranjament i millora del GR-99 i de diverses rutes de senderisme de la comarca

La seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha acollit l’acte institucional de cloenda del Pla d’Ocupació Ribera d’Ebre 2013. Un projecte ocupacional de 6 mesos, adreçat a persones en atur, i impulsat per la Diputació de Tarragona en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i els ajuntaments de la comarca. L’acte de cloenda va comptar amb la participació del president el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, i de la cap del departament de polítiques actives d’ocupació de la Diputació de Tarragona, Mercè Smith.

L’equip de treball d’aquest pla d’ocupació, format per cinc treballadors -1 responsable i 4 peons-, ha desenvolupat tasques de neteja, desbrossament i altres treballs de manteniment i millora entorn a dos projectes: l’arranjament i millora del GR-99 i de diverses rutes de senderisme de la Ribera d’Ebre.

El GR-99 es un sender de gran recorregut convertit en ruta de senderisme que va paral·lel al riu des de el naixement fins a la seva desembocadura i travessa de nord a sud la comarca de la Ribera d’Ebre. La principal tasca de l’equip de treballadors ha estat la neteja i manteniment del camí, aconseguint que aquest, al seu pas per la Ribera d’Ebre, estigui en perfectes condicions per a la seva utilització a peu o en bicicleta. Per al desenvolupament d’aquesta acció, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha col·laborat amb els municipis de Riba-roja d’Ebre, Flix, Ascó, Garcia, Móra d’Ebre, Benissanet i Miravet, municipis pels quals discorre el GR-99.

Aixa mateix, s’ha realitzar un segon projecte de neteja i desbrossament de diverses rutes de senderisme als municipis de Tivissa, Rasquera, la Torre de l’Espanyol i la Palma d’Ebre.

Les dues accions desenvolupades s’emmarquen dins de l’àmbit de la creació de producte turístic, actuant sobre rutes de senderisme i BTT ja existents que necessitaven d’accions de manteniment i millora per tal de convertir-les en recursos turístics adequats a les demandes dels turistes i visitants de la comarca.

web 2

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: