Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El projecte Ribera d’Ebre VIVA continua treballant pel desenvolupament turístic de la comarca en base al GR-99 i la col•laboració pública-privada

4 març 2014 · Noticies

webRepresentants polítics de tots els ajuntaments de la comarca, empreses d’activitats turístiques fluvials i representants d’associacions d’empresaris turístics s’han reunit a la seu del Consell Comarcal de Ribera d’Ebre per a donar a conèixer la continuïtat de l’assistència tècnica per a la definició de l’estratègia de desenvolupament turístic en base al GR-99, camí que ressegueix el riu Ebre, com a resultat de l’estudi  de col·laboració pública – privada per al desenvolupament de l’oferta turística a l’entorn del GR-99 executat durant el 2013, en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA. Aquest projecte ha estat subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA i amb finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu (FSE).

L’assistència tècnica per a la definició de l’estratègia de desenvolupament turístic en base al GR-99 és fruit dels resultats assolits l’any anterior i amb l’objectiu d’aconseguir una marca ben posicionada en el mercat turístic amb capacitat d’atracció de públic internacional, especialment en l’àmbit del turisme i del cicloturisme, prenent com a base de treball la col·laboració pública-privada.

Entre les principals conclusions que es deriven de l’any anterior trobem que el riu Ebre es troba encara lluny de ser un producte turístic integral a semblança d’altres espais fluvials com el Ter, el Danubi o el Rin, però l’Ebre i el GR-99 disposen d’atractius per a desenvolupar aquesta oferta, a semblança d’altres rius que actualment són casos d’èxit i gaudeixen d’un elevat nombre de visitants que suposen unes xifres de negoci realment elevades per a les empreses del sector. També es posa de manifest que les actuacions que s’han fet fins ara per a la promoció del riu i del GR-99, com a ruta turística global, són escasses i en aquest moment no hi ha cap institució dedicada a la promoció turística de la ruta i hi ha pocs esdeveniments esportius al seu  entorn.

En aquest sentit es treballarà al llarg d’aquest any en elaborar un pla de relacions institucionals que permeti contactar amb entitats, associacions i agents turístics interessats en la promoció conjunta del GR-99, la realització de contactes, visites i entrevistes amb entitats identificades, així com el seguiment de les línies de finançament a les que es podrien presentar projectes.

Els agents públics i privats que varen participar de la reunió varen avalar les actuacions plantejades i les van validar com a oportunitat de futur a més de mostrar la seva satisfacció amb el treball que s’està duent a terme per al desenvolupament del turisme a la Ribera d’Ebre a través del projecte Ribera d’Ebre VIVA i a la implicació dels empresaris del sector.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: