Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Diputació signa un conveni de col•laboració amb els consells comarcals per optimitzar la prestació de serveis als municipis

21 febrer 2014 · Noticies

21-02-14 Conveni Diputacio consellsL’acord pretén que els mitjans econòmics de la Diputació s’adrecin a les necessitats actuals dels ens locals per optimitzar els recursos i evitar duplicitats en les assistències i serveis municipals

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i els presidents dels deu consells comarcals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han signat un nou conveni de col·laboració i coordinació entre la institució supramunicipal i els consells comarcals per a optimitzar la prestació dels serveis municipals de cooperació i col·laboració.

Aquest acord marc, que es va signar l’any passat per primera vegada, estableix l’aportació de 4.876.837 euros als consells comarcals de la demarcació  per a l’any 2014 i té com a objectiu que els recursos econòmics de la Diputació s’adrecin a les necessitats actuals dels ens locals per optimitzar els recursos i evitar duplicitats en les assistències i serveis municipals. Així mateix, el conveni vol defensar els interessos dels municipis i entitats municipals descentralitzades i impulsar la seva modernització, en especial els de menys capacitat econòmica.

El conveni estableix la col·laboració interadministrativa amb els consells en base als principis que guien la gestió de la Diputació: proximitat, no duplicitat, simplificació i gestió eficient. Les assignacions als consells comarcals s’adapten a les noves realitats dels municipis i comarques, respectant els imports actuals de cada consell comarcal.

Amb aquesta signatura el conveni es modifica enguany amb algunes novetats adreçades a afavorir i enfortir, encara més, el món local. En aquest sentit, es preveu, per exemple, que els consells comarcals puguin seguir cofinançant les escoles de música municipals. També s’amplia el termini de presentació del Pla d’assistència i cooperació municipal a la Diputació. D’aquesta manera, els consells comarcals podran determinar més adequadament les accions, d’acord amb les necessitats del territori i les possibilitats econòmiques i de personal de cada consell. Una altra de les novetats és que es permet que de forma excepcional les inversions les puguin contractar i executar directament els ens locals de la comarca, encara que de forma general la prestació del servei i la gestió i execució de les inversions de caràcter supramunicipal la fan els consells comarcals.

El conveni s’ha oficialitzat al Palau de la Diputació de Tarragona, i l’han signat el president de la Diputació, Josep Poblet, i els president dels deu consells comarcals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre: Joan Josep Raventós (Alt Camp), Joaquim Calatayud (Baix Camp), Lluís Soler (Baix Ebre), Joan Olivella (Baix Penedès), Ramon Borràs (Conca de Barberà), Juan Manuel Martí (Montsià), Joan Carles Garcia (Priorat), Jordi Jardí (Ribera d’Ebre), Frederic Adan (Tarragonès) i Carles Luz (Terra Alta).

En representació de tots els consells comarcals del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, el president del Consell Comarcal del Tarragonès Frederic Adan ha mostrat el seu agraïment a la Diputació de Tarragona, perquè a través d’aquest conveni “ens proporciona el suport econòmic que necessitem en aquests temps de dificultats econòmiques”. Es tracta d’una col·laboració que ens aporta “l’oxigen necessari per donar resposta a les necessitats dels nostres municipis”, ha assegurat.

De la seva banda, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha posat en valor la missió d’aquest acord “que redirigeix els recursos econòmics per poder oferir més, amb menys”. Tal com ha assenyalat el president de la Diputació, “es tracta de servir els municipis i atendre les demandes del ciutadà des de la proximitat”, i aquest conveni ho fa possible. L’acord, subscrit avui, ha dit, fa palesa la unió d’esforços entre administracions que “més que sumar: multiplica”.

Conveni per posar en marxa el Pla de Foment a l’ocupació 2014

D’altra banda i amb l’objectiu de crear ocupació al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, la Diputació de Tarragona ha posat en marxa el Pla de Foment de l’Ocupació 2014: una actuació dirigida al conjunt del territori que beneficiarà les 10 comarques de la demarcació.

Aquest Pla es desglossa en els plans d’ocupació comarcals, destinats al condicionament d’entorns naturals i urbans a través d’accions que aniran des del manteniment i adequació de camins fins a l’arranjament de mobiliari urbà. En total, el Pla de Foment de l’Ocupació 2014 representarà una inversió de 550.000 euros. Aquesta iniciativa dóna continuïtat al Pla de Foment de l’Ocupació de l’any passat (2013), i pretén oferir resposta a les elevades taxes d’atur existents en general, i en particular a la demarcació de Tarragona.

Per tal d’afavorir el major nombre de persones aturades de la demarcació, els plans d’ocupació que realitza la Diputació tindran una durada de 6 mesos. Cadascun dels plans estarà integrat per 5 persones: 1 responsable i 4 peons, que hauran de ser aturats de llarga durada (mínim 12 mesos). Així mateix, les persones que participin d’aquest pla rebran formació complementària, dirigida a millorar les seves condicions personals i professionals i afavorir la posterior inserció al mercat laboral.

Per materialitzar aquest projecte, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha signat avui el conveni amb els presidents dels 10 consells comarcals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre: Joan Josep Raventós (Alt Camp), Joaquim Calatayud (Baix Camp), Lluís Soler (Baix Ebre), Joan Olivella (Baix Penedès), Ramon Borràs (Conca de Barberà), Juan Manuel Martí (Montsià), Joan Carles Garcia (Priorat), Jordi Jardí (Ribera d’Ebre), Frederic Adan (Tarragonès) i Carles Luz (Terra Alta). A l’acte de signatura, que ha tingut lloc a la Diputació de Tarragona, també hi han estat presents el diputat delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació, Joan Josep Malràs, i el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació, Joan Aregio.

Durant la roda de premsa posterior a la signatura, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat la importància d’aquestes accions, a través de les quals la institució intercomarcal actua “en favor de la promoció del treball i la protecció de les persones”. En concret, Poblet ha ressaltat l’aposta per millorar les condicions dels ciutadans a l’hora d’enfrontar-se al món laboral; “mai més hi haurà ocupació sense formació prèvia”, ha afirmat. Finalment, el president de la Diputació de Tarragona ha explicat que treballem de manera conjunta amb els consells comarcals i amb els municipis per materialitzar el canvi d’iniciatives “cap a la no duplicitat i l’optimització dels recursos materials i humans de què disposem”, que permeten garantir “una situació homogènia i sensible a totes les realitats del territori”.

Finalment, el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació, Joan Aregio, ha fet palès el compromís i el recolzament de la Generalitat de Catalunya amb tot allò que s’està fent des del món local per fomentar l’ocupació, i ha enaltit la iniciativa duta a terme, en aquest cas, des de la Diputació de Tarragona. A més, ha donat a conèixer que el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, ha destinat en polítiques actives d’ocupació a la demarcació de Tarragona durant l’any 2013 un total de 12.128.000 euros que han beneficiat a 6.700 persones, de les quals prop de 800 han pogut accedir a un contracte.

21-02-14 Conveni Diputacio consells 2

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: