Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre es reuneix al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

4 febrer 2014 · Noticies

La Comissió ha aprovat inicialment el pla director urbanístic de les construccions agrícoles tradicionals de les Terres de l’Ebre

web 1 04-02-14 Reunio CUTE al CCRELa Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre s’ha reunit a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra. A la reunió, a més dels membres de la Comissió, també hi ha participat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí.

Durant la reunió, s’ha aprovat inicialment el  Pla director urbanístic (PDU) de les construccions agrícoles tradicionals de les comarques de l’Ebre, els masets, amb l’objectiu principal de posar en valor i regular aquestes edificacions pròpies del sòl rural de la zona.

Als efectes del PDU s’entén per maset aquella edificació rural vinculada a una explotació agrícola que servia principalment per a l’emmagatzematge dels estris i productes de conreu i d’aixopluc.

El seu valor no recau tant en les característiques individuals de cada edifici com en el fet de pertànyer a un conjunt edificat que forma part d’un paisatge i a l’ús tradicional agrícola i de lleure familiar propi de les Terres de l’Ebre.

Aquesta importància paisatgística i de suport a l’ús agrícola, i l’arrelament tradicional en el territori d’aquest tipus d’edificació, ha desembocat en una demanda, per part dels habitants d’aquestes comarques de dotar-se de la figura urbanística necessària per preveure la preservació dels masets existents i la regulació de possibles noves construccions, tal i com fa el PDU aprovat inicialment. També vetlla perquè aquestes construccions no derivin cap a altres usos no compatibles amb el sòl no urbanitzable.

A més, la Comissió també ha aprovat el nou pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Sant Carles de la Ràpita.

web 2 04-02-14 Reunio CUTE al CCRE

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: