Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre dóna continuïtat al dispositiu d’inserció laboral per a col·lectius amb dificultats especials

31 juliol 2013 · Noticies

foto4El president del Consell destaca la importància d’aquesta proposta innovadora que durant el primer semestre de l’any ha beneficiat a més de 90 persones amb risc d’exclusió social i 40 empresaris de la comarca

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, per segon any consecutiu, continua impulsant el “Dispositiu d’inserció laboral per a col·lectius especials a la Ribera d’Ebre II”, amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les empreses i potenciar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur de la Ribera d’Ebre. Aquesta acció s’executa en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques: Ribera d’Ebre VIVA”, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE).

A través del dispositiu, un total de 40 empreses de la comarca estan rebent suport per a l’elaboració d’un Mapa Ocupacional que és una eina molt útil en els processos de contractació, gràcies a la identificació de les competències necessàries per a desenvolupar un lloc de treball determinat.

Paral·lelament, més de 90 persones en risc d’exclusió social estan participant dels Tallers que tenen per objectiu oferir formació competencial de les diferents ocupacions demandades a la Ribera d’Ebre. Aquests Tallers es complementen amb Jornades, amb la col·laboració i participació d’empresaris de la comarca, per a donar a conèixer als usuaris del dispositiu quines competències es valoren i quins són els criteris de selecció per a noves contractacions.

Enguany també s’estan realitzant Tallers amb joves dels Instituts de Móra d’Ebre i Flix amb l’objectiu de millorar el seu procés formatiu i d’inserció social i laboral futur.

Durant el primer semestre del 2013 els resultats han estat molt satisfactoris gràcies a la vinculació de la creació d’ocupació amb la millora competencial, a les línies de suport a les empreses, a ampliar el ventall d’ocupació a les persones i a millorar la competència de les persones en noves ocupacions.

Segons el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, aquesta acció continua donant molt  bons resultats i ha afavorit generar confiança amb els empresaris i les persones de la comarca que veuen com es dóna resposta a les seves necessitats en l’àmbit de l’ocupació”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: