Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Diputació signa un acord de col•laboració amb els consells comarcals per optimitzar la prestació de serveis als municipis

1 juny 2013 · Noticies

foto familia signatura conveniEl president de la Diputació de Tarragona i els presidents dels deu consells comarcals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han signat un nou conveni marc per a l’optimització de la prestació dels serveis municipals. El nou model estableix la col·laboració interadministrativa amb els consells en base als principis que guien la gestió de la Diputació: proximitat, no duplicitat, simplificació i gestió eficient. Les assignacions als consells s’adapten a les noves realitats dels municipis i comarques, respectant els imports actuals de cada consell comarcal.

L’acord estableix un nou enfocament en la prestació de serveis als municipis per part dels consells comarcals i del Servei d’Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona. Es pretén passar d’un model de subvenció a un nou model de prestació de serveis als municipis. Aquest nou model s’instrumenta a partir de dues línies d’actuació:

– Assistència bàsica als municipis que haurà de prestar el consell comarcal. Per evitar duplicitats amb els serveis que presti el SAM de la Diputació, es detallaran els serveis exclusius o compartits segons un catàleg en un Pla que s’aprovarà i avaluarà anualment. També s’orientarà a la gestió de serveis supramunicipals desplegant-se segons un eixos de serveis prioritaris.

– Gestió comarcal d’inversions supramunicipals, la qual gestionaran i executaran els consells comarcals, dotant-la de major flexibilitat en les finalitat que es fixin en el Pla i així obtenir estalvi per economia d’escala.

Josep Poblet, president de la Diputació, ha destacat els criteris de modernitat i eficàcia que regulen aquest conveni, que té com a objectiu destinar els recursos econòmics en la millor direcció per tal d’adequar-los a les finalitats que el territori demana. En aquest sentit, es pretén reinterpretar la missió d’anteriors convenis, revisant la utilitat dels fons i cap a on van dirigits, tot marcant prioritats, en funció de noves necessitats. Entre aquestes, el major suport al serveis de caire social, prioritaris en l’actual situació. D’altra banda, aspectes com la implantació generalitzada de l’administració electrònica als municipis permetrà estalviar costos i aplicar els recursos d’aquest estalvi a altres serveis. Per a Poblet, l’acord amb els consells comarcals és una mostra de la tasca de la Diputació de Tarragona colze a colze amb els municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

El conveni s’ha oficialitzat al Palau de la Diputació, i l’han signat el president de la Diputació, Josep Poblet, i els president dels deu consells comarcals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre: Joan Josep Raventós (Alt Camp), Joaquim Calatayud (Baix Camp), Lluís Soler (Baix Ebre), Joan Olivella (Baix Penedès), Josep Amill (Conca de Barberà), Juan Manuel Martí (Montsià), Cèsar López (Priorat), Jordi Jardí (Ribera d’Ebre), Frederic Adan (Tarragonès) i Carles Luz (Terra Alta). També han assistit a l’acte diferents representants de la Diputació.

L’oficialització d’aquest conveni arriba després d’una trobada celebrada el passat mes d’abril entre la Diputació de Tarragona i els consells comarcals per perfilar els continguts de l’acord amb el màxim consens possible.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: