Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La col·laboració pública-privada, eina bàsica per aconseguir la creació de productes turístics a la Ribera d’Ebre

13 març 2013 · Noticies

La implementació del Pla d’acció per al desenvolupament turístic de la Ribera d’Ebre s’ha dut a terme en el marc del projecte “Treball a les 7 Comarques”, subvencionat pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) i cofinançat pel Fons Social Europeu

web 2El Centre d’empreses “La Ribera” de Flix  ha acollit la presentació pública dels resultats de la implementació del pla d’acció per al desenvolupament turístic de la Ribera d’Ebre executat al llarg del 2012. Durant la presentació s’han donat a conèixer els projectes que es duran a terme en l’àmbit del turisme durant aquest any 2013.

Concretament, s’ha ressaltat la participació i col·laboració entre el sector públic i el sector privat a través de les Taules municipals per aconseguir estructurar i crear trenta-quatre productes de la Ribera d’Ebre amb el suport de l’equip tècnic del projecte Ribera d’Ebre VIVA. Els productes turístics estan relacionats amb el riu (les rutes de senderisme, el cicloturisme, pas de barca i estades al pantà), el patrimoni cultural, els productes locals agroalimentaris, la gastronomia i l’artesania, el turisme industrial, el circuit de velocitat i l’ecoturisme no vinculat al riu.

Aquesta base ha de servir per continuar estructurant més productes turístics de la Ribera d’Ebre i per realitzar un dossier professional de presentació de la comarca a les diferents entitats de promoció turística del territori i els potencials canals de comercialització.

web 1Una altra de les activitats que es duran a terme en l’àmbit del turisme al llarg d’aquest any 2013 seran uns Seminaris formatius adreçats als agents turístics, artesans i productors agroalimentaris de la comarca de la Ribera d’Ebre, amb l’objectiu d’articular la cohesió i el treball en comú i millorar les capacitats del sector per atraure visitants i augmentar el posicionament turístic de la comarca.

La consellera comarcal, Montse Forcades, ha donat la benvinguda als empresaris i personal de l’administració que hi han assistit i ha afirmat que “el turisme és per a la Ribera d’Ebre un dels seus principals potencials de creació d’activitat econòmica i d’ocupació i possiblement el sector que té un marge de creixement més gran i de generació de sinergies sobre altres activitats econòmiques més lligades al territori local, com poden ser l’agricultura, la transformació agroalimentària, l’artesania i el comerç”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: