Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Jornada de formació sobre “La violència masclista en la població jove” a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre

27 novembre 2012 · Noticies

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha acollit la celebració de la jornada de formació “La violència masclista en la població jove”, organitzada per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre conjuntament amb l’àrea del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), amb la col•laboració de la direcció general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, els consells comarcals del Priorat i de la Terra Alta i l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. La jornada ha comptat amb la participació i assistència de professionals del món de la salut, l’educació i els serveis socials, així com també regidors i altres agents relacionats amb els joves.
L’encarregada d’inaugurar la jornada ha estat la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, acompanyada per la coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Teresa Marcelino, i pel director de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, Òscar Ros.
La part tècnica de la jornada ha inclòs la presentació del Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de les Terres de l’Ebre a càrrec de diversos professionals d’aquest servei públic especialitzat que ofereix atenció i recuperació a totes les dones i els seus fills i filles afectats per processos de violència masclista, per tal de facilitar la reparació del dany patit, tot proporcionant-los una atenció de qualitat i calidesa.
Segons ha explicat la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, que “des de l’àrea d’atenció a les persones, les nostres tècniques treballen transversalment joventut i serveis socials cercant els punts forts i els punts febles de la igualtat en les relacions de la parella”. Segons Gemma Carim “els joves són el nostre futur i cal invertir esforços en la formació dels joves que després recuperarem amb escreix per la reducció de les actuacions de violència”.
Per la seva part, la coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Teresa Marcelino, ha destacat l’encert i consolidació de la jornada que és “un referent per als professionals de les Terres de l’Ebre”. Marcelino ha recordat que els agents implicats amb els joves tenen “un paper clau en la detecció i prevenció de situacions de risc”.
La primera part de la jornada s’ha centrat en com abordar la violència masclista, i posteriorment s’ha fet una taula rodona sobre la prevenció de la violència entre joves.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: