Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Rasquera acollirà dissabte la tercera edició de la Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre

13 setembre 2012 · Noticies

El proper dissabte 15 de setembre tindrà lloc la 3a Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre que, en aquesta edició, es durà terme a Rasquera, a la plaça de l’Església, a partir de les 17.30 h.
En aquesta tercera edició són dos els municipis que s’han sumat a la Festa recuperant la jota del seu poble: Móra d’Ebre i la Palma d’Ebre. Per tant, actualment, ja són 10 els municipis riberencs que la ballen davant dels 8 de l’any passat i els 6 de la primera edició.
Com en l’anterior edició, la 3a Festa de la Jota s’ha organitzat per una comissió formada per membres de diverses entitats i grups de cada un dels municipis que la ballen: Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila, Associació Cultural Lo Llaüt, CBE LD & CWD Terres de l’Ebre – Móra d’Ebre, Grup Cultural Rasquerà, Grup de jotes de Flix, Grup de jotes de Garcia, Grup de jotes de la Palma d’Ebre, Grup de Jotes de Miravet, Grup de jotes de Riba-roja d’Ebre i Grup de jotes de Vinebre conjuntament amb el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.
L’organització de la festa compta amb el suport de tots els ajuntaments de la comarca que ballen la jota: Ascó, Benissanet, Flix, Garcia, la Palma d’Ebre, Miravet, Móra d’Ebre, Rasquera, Riba-roja d’Ebre i Vinebre, així com la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i Tallers per la Festa.
El programa, que començarà a partir de les 17.30 hores inclourà, a més de la inauguració per part de les autoritats i d’Artur Gaya, membre de Quico el Cèlio, el Noi el Mut de Ferreries, un taller de jotes, obert a tothom que vulgui aprendre a ballar jotes de la comarca, i un berenar amb coca fina de Rasquera i vi ranci.
En aquesta 3a edició de la Festa de la Jota, els organitzadors han volgut barrejar els elements tradicionals amb els moderns, amb les noves tecnologies. Per això s’ha creat el 1r Premi INSTAGRAM #jotaribera. L’objectiu és que, durant la Festa, tothom pugui fer fotografies i penjar-les, utilitzant l’aplicació INSTAGRAM, abans de les 20.30 h del mateix dia 15 amb l’etiqueta #jotaribera. Un jurat decidirà la fotografia guanyadora i el premi es donarà com a cloenda de la 3a Festa de la Jota.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: