Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Empresaris de la fruita dolça de la Ribera d’Ebre viatgen a Holanda per conèixer de primera mà estratègies d’èxit comercial

18 abril 2012 · Noticies

Conèixer de primera mà estratègies d’èxit comercial de les principals empreses de fruita dolça holandeses i reforçar la posició estratègica a Europa de les empreses de la fruita dolça de la Ribera d’Ebre. Aquests han estat els objectius principals del viatge que diversos representants de les empreses Grup Fruiter i La Coma-La Capelleta de Benissanet van fer la passada setmana a Holanda, concretament a les rodalies de Rotterdam. Un viatge organitzat des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el cofinançament dels Fons Socials Europeus.
Segons ha explicat el conseller comarcal portaveu de l’equip de govern, Antonio Suárez, “en dos dies s’han mantingut reunions de treball amb set empreses holandeses i visitat les seves instal·lacions per aprendre les seves experiències i poder-les aplicar a la Ribera d’Ebre”. Suárez ha destacat que “la qualitat de la fruita dolça de la comarca és molt reconeguda al mercat europeu i, des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre seguirem treballant al costat de les empreses per millorar la seva comercialització a nivell internacional”. Suárez també ha avançat que “properament es durà a terme una reunió de treball amb totes les empreses de la fruita dolça de la Ribera d’Ebre per explicar-los les diferents possibilitats de posicionament competitiu a nivell internacional, a partir del coneixement dels criteris de compra de les grans plataformes i distribuïdores de fruita holandeses”.
Entre les empreses visitades durant el viatge cal destacar Bakker Barendrecht, una empresa del grup Univeg, considerada com el líder mundial de la fruita dolça, amb presència a 25 països de quatre continents. També s’ha visitat l’empresa Fresh Park Venlo que forma part de GreenPorts d’Holanda, una mena de clústers hortofrutícoles on s’apleguen més d’un centenar d’empreses proveïdores del sector agroalimentari. En aquesta visita també es va poder assistir a una important subhasta de fruita dolça que s’hi duu a terme de forma periòdica.
Altres empreses visitades van ser Hispafruit, especialitzada en préssecs, nectarines, cireres i albercocs, Olympicfruit i The Greenery.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: