Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre posa en marxa un “Dispositiu d’inserció laboral per a col·lectius amb dificultats especials”

12 març 2012 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha posat en marxa un “Dispositiu d’inserció laboral per a col·lectius especials a la Ribera d’Ebre” dins del projecte “Treball a les 7 comarques: Ribera d’Ebre VIVA”, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE).
La presentació del dispositiu s’ha fet als diferents professionals implicats i ha anat a càrrec de Xavier Orteu, director d’INSERCOOP, SCCL, empresa que desenvolupa el projecte. A la presentació també hi ha assistit el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, que ha destacat la importància d’aquesta proposta innovadora. Segons Jardí, aquest projecte és “el més important per aquest any 2012 i, si aconsegueix els bons resultats previstos, a finals d’any podrem estar molt satisfets d’haver-lo implementat”.
Durant la presentació, la directora de l’OTG de Móra d’Ebre, Susana Maza, ha manifestat la seva satisfacció per aquesta iniciativa i ha explicat els serveis que des del SOC s’estan duent a terme, principalment des de l’àrea d’intermediació laboral, així com, des de l’àrea de serveis a l’empresa. Maza també ha ressaltat la importància de la comunicació entre l’OTG i l’ens comarcal a l’hora d’aplicar el dispositiu d’inserció laboral.
Aquest dispositiu parteix de la realitat dels canvis al mercat de treball que obliguen a repensar els mecanismes d’inserció. En aquest sentit, el dispositiu d’inserció laboral fa de pont entre els col·lectius que tenen dificultats especials d’accés a la feina, -principalment dones, joves i aturats majors de 45 anys-, i les empreses de la comarca
Es tracta, doncs, d’una proposta innovadora, ja que, integra de manera complementària els processos d’intermediació laboral i de suport a les persones, i, per fer-ho, s’articulen les necessitats dels col·lectius i les necessitats de les empreses.
El dispositiu també ofereix a les empreses un servei d’assessorament per definir necessitats i realitzar processos de preselecció basats en perfils competencials. A més, el dispositiu facilita l’ús de les noves tecnologies per combatre la fractura digital i facilitar la recerca de feina.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: