Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal presenta el “Pla fibra òptica a la Ribera d’Ebre 2011-2015” al director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació

22 febrer 2012 · Noticies

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Govern de la Generalitat de Catalunya, Carles Flamerich, s’ha reunit amb el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, amb els consellers comarcals Antonio Suárez i Montserrat Forcades, i amb els tècnics de l’àrea d’informàtica de l’ens comarcal. A la reunió, que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, també hi ha participat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, i les directores territorials d’Empresa i Ocupació, Mercè Miralles, i de Territori i Sostenibilitat, Carme Bigorra,
L’objectiu d’aquesta reunió de treball ha estat la presentació per part del Consell Comarcal del “Pla fibra òptica a la Ribera d’Ebre 2011-2015” on s’inclou la planificació de la implantació de la fibra òptica a tots els municipis de la comarca. Aquest pla fa referència als actius comarcals dels sectors industrial, agrícola i de serveis, i destaca les raons principals per les quals s’ha de prioritzar la implantació de la fibra òptica a la comarca. En aquest sentit, el pla destaca diferents millores que s’aconseguiran com la interconnexió entre tots els polígons industrials de la comarca, la millora de les comunicacions dins dels plans de seguretat, la implantació de noves indústries, i l’atracció de noves economies basades en el coneixement.
Durant la reunió, el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha destacat el treball de les comarques que, “com la Ribera d’Ebre, treballen amb il·lusió, ganes, creativitat i bones idees pel desenvolupament del territori”. Carles Flamerich ha reiterat que “el nou model TIC que proposa la Generalitat ha de permetre la connexió de tot el país en fibra òptica”. Flamerich ha avançat que “la Generalitat posarà les infraestructures de telecomunicacions i el territori haurà de definir els usos i serveis”.
Per la seva part, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha demanat al director general que “a la Ribera d’Ebre volem ser capdavanters en la fibra òptica per atreure noves inversions industrials i per potenciar aspectes com el teletreball, la millora dels plans de seguretat i de la qualitat de vida de la gent de la comarca, així com els serveis en administració electrònica dels nostres ens locals”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: