Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre adquireix una parcel•la al polígon industrial del Molló per ubicar-hi la planta de triatge i valoració de residus

27 gener 2012 · Noticies

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, i Albert Rovira en representació de l’Incasòl, han signat l’escriptura de compravenda de la parcel•la número 8, de 6.010 metres quadrats de superfície, del polígon industrial del Molló, als termes municipals de Móra la Nova i Tivissa. Es tracta de la parcel•la on l’ens comarcal té previst la construcció de la nau destinada a la planta de triatge i valorització de residus.
L’import d’aquesta compra ha estat de 212.776,30 euros, IVA inclòs, que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha fet efectius mitjançant la subvenció rebuda d’ACC1Ó, l’agència del Departament d’Empresa i Ocupació per a la Competitivitat de l’Empresa Catalana, en el marc del pla de reindustrialització de les Terres de l’Ebre.
Jordi Jardí ha explicat que “la planta de triatge és una oportunitat i una activitat industrial que serà capdavantera i pionera”. Segons Jardí, en aquesta planta “es farà una tria de la part valoritzable dels residus que generem a les nostres cases i que ara arriben a l’abocador de Tivissa per aprofitar-los i posar-los en valor ja sigui com a biomassa o altres usos de reaprofitament” .
El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha afegit que la planta de triatge tindrà una capacitat “d’unes 150.000 tones de material a l’any i permetrà allargar en un 25% la vida útil de l’abocador de Tivissa”. A més, Jordi Jardí ha avançat que aquesta activitat industrial permetrà “la contractació d’una trentena de persones entre els dos torns previstos i la previsió es que estigui enllestida al primer trimestre de 2013”.
La planta de triatge i valoració de residus serà la primera activitat que s’implanta al polígon industrial del Molló, situat entre els municipis de Móra la Nova i Tivissa.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: