Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i ANAV signen un conveni de col·laboració per fer accions destinades al desenvolupament econòmic i social de la comarca

18 novembre 2011 · Noticies

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, i el director general de l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), José María Grávalos, han signat aquest matí a la seu de l’ens comarcal el conveni anual de col·laboració entre les dos entitats per desenvolupar actuacions diverses adreçades al desenvolupament econòmic i social de la comarca i a la cooperació amb projectes dels diferents municipis de la Ribera d’Ebre. A la signatura del conveni hi han assistit diversos consellers comarcals i alcaldes de la comarca.
Durant l’acte de signatura del conveni, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha destacat que “és un conveni de solidaritat” i que “la central nuclear d’Ascó i ANAV són un motor important en la dinamització econòmica dels municipis de la comarca i generen una ocupació laboral estable”. Jordi Jardí ha afegit que “en temps de crisi, és molt d’agrair el compromís d’ANAV que permet al Consell Comarcal de la Ribera seguir treballant en projectes que milloren la qualitat de vida de les persones de la comarca i impulsen la xarxa social i la dinamització econòmica dels nostres pobles”. En concret, el president comarcal ha fet referència a les actuacions que el conveni permetrà realitzar als municipis de Miravet, Benissanet, Rasquera i Ginestar, que queden fora de l’àmbit geogràfic del Pla d’Emergències Nuclears de Tarragona (PENTA), i als projectes impulsats des del ens comarcal en els àmbits social, cultural, mediambiental, esportiu, i en l’atenció a les persones. El president comarcal també ha recordat l’acord unànime del diferents grups polítics comarcals que declaren la comarca de la Ribera d’Ebre “com una comarca energètica” que treballa “per aconseguir la compatibilitat entre els sectors industrial, agroalimentari i turístic”.
Per la seva part, el director general d’ANAV, José María Grávalos, ha recordat que “ANAV col·labora amb més d’un centenar d’activitats de pobles del nostre entorn” i que el conveni amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre és “com un vehicle que ens permet sortir fora de la zona i fer que el desenvolupament del territori s’estengui una mica més”. José María Gràvalos ha reiterat el compromís d’ANAV amb el “desenvolupament sostenible perquè lo que no és sostenible és un error”.
Entre els àmbits de col•laboració més importants inclosos al conveni, cal destacar la millora de les infraestructures existents per potenciar l’activitat econòmica de la zona; el desenvolupament d’activitats alternatives en els sectors agrari, turístic i artesanal destinades a consolidar les iniciatives autòctones del territori; el foment i la creació de llocs de treball estables; la millora de l’oferta de formació mitjançant cursos de formació complementària; la divulgació dels actius turístics i culturals de la comarca; i el desenvolupament d’iniciatives de caire social destinades a la millora de la qualitat de vida de les persones i a la promoció de l’ocupació.
Pel desenvolupament d’aquestes activitats, el conveni estableix que ANAV col•labora amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb una quantitat de 375.000 euros durant el període de vigència del conveni.
El conveni també estableix la creació d’una comissió de seguiment, integrada per representants de les dues entitats, per aprovar els projectes i supervisar la seva correcta execució.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: