Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els Consells Comarcals de la Ribera d’Ebre i Terra Alta sol•liciten formalment el seu ingrés al CODE en la primera reunió del quatre presidents comarcals amb el delegat ebrenc

12 juliol 2011 · Noticies

(Delegació del govern a les Terres de l’Ebre). L’objectiu de la reunió va ser “coordinar la feina entre els consells comarcals i la Delegació, tenint en compte que els consells comarcals tenen molta representativitat dins els ens del Govern com l’Idece, els Parcs Naturals o el Consorci de Normalització Lingüística” – ha destacat Xavier Pallarès.

Concretament, el delegat del Govern va explicar que s’ha decidit ja la representació dels consells comarcals a l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece) que “era una prioritat i per a la qual hem decidit mantenir el percentatge de la representació en les eleccions municipals i no la majoria de CIU. Així dels 12 consellers comarcals que formen part del Consell Rector de l’Idece seran 6 representants de CIU, 3 del PSC, 2 d’ERC i 1 del PP, mantenint gairebé la mateixa proporció que la representativitat fins ara”

El delegat del Govern va voler deixar clar també que el CESTE “és un òrgan vàlid que cal aprofitar i aprofundir en el futur, perquè participen activament les entitats més representatives del territori i confiem que puguen aportar les seves opinions i també siguen una eina de pressió per fer seguiment de l’acció del Govern”

D’altra banda, durant la reunió es va formalitzar la petició dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta a formar part del Consorci Agroambiental de les Comarques del Baix Ebre i Montsià (CODE) perquè “tenim problemes comuns a les quatres comarques com la mosca negra i és necessari mancomunar els mitjans tècnics. Fins ara s’havia parlat d’aquest ingrés però, no s’havia fet la feina necessària perquè les quatre comarques en formessin part” – ha afirmat Xavier Pallarès. Amb tot, fins que la formalització no sigui definitiva, ja que s’ha de fer una modificació dels estatuts del CODE, “els serveis tècnics d’aquest consorci continuaran fent la feina per a totes les comarques, com han vingut fent fins al moment, i fins i tot algun cas puntual com a Gandesa, el CODE l’atén sense haver d’esperar els tràmits administratius” – ha ressaltat el delegat del Govern.

Al mateix temps, va posar-se sobre la taula la representativitat dels consells comarcals també en d’altres consorcis com el de Normalització Lingüística (CNL) “per tal de decidir-ne la presidència i valorar quin impuls li donem perquè la feina feta fins ara és important per a la integració de nouvinguts i els cursos per als autòctons” – valorava Xavier Pallarès. També es va tractar la participació dels consells comarcals en les Juntes Rectores dels parcs naturals del Delta de l’Ebre i dels Ports i, al mateix temps, es va plantejar la necessitat de “conjuminar la presència de totes les administracions del territori per a establir una planificació estratègica del turisme a les Terres de l’Ebre, així com van fer uns mesos enrere amb la Direcció General de Turisme de la Generalitat i el Patronat de Turisme de la Diputació, treballarem també amb els consells comarcals per definir les línies d’actuació turística del territori els propers mesos” – avançava el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre.

Per continuar treballant en les propostes plantejades, el delegat del Govern ja ha emplaçat els presidents dels quatre consells comarcals a una propera reunió del 29 de juliol.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: