Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal i els alcaldes de la Ribera donen el tret de sortida al projecte Ribera d’Ebre viva

9 setembre 2010 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre serà l’encarregat de presentar el projecte al Departament de Treball. Ahir els alcaldes riberencs van donar el vist-i-plau del projecte en una reunió del Consell d’Alcaldes.

Els eixos del projecte que s’ha de presentar abans del 27 de setembre han sorgit dels resultats d’una diagnosi prèvia i el consens entre les administracions públiques i el sector privat. Una diagnosi que també inclou els problemes econòmics que s’han detectat a la comarca, entre els quals destaquen, el monocultiu industrial i la manca de diversificació i el desequilibri entre la producció i el consum d’energia.

Els objectius específics que es vol potenciar amb el projecte la Ribera d’Ebre viva són estimular el desenvolupament del sector agroalimentari a la comarca, impulsar el desenvolupament del sector turístic per que la Ribera d’Ebre sigui un punt de referència a l’hora d’optar per una destinació gràcies al seu posicionament al mercat. I en darrer lloc, crear un teixit empresarial arrelat al territori que generi ocupació estable i de qualitat, a fi de reduir l’atur estructural que pateix la Ribera. Tot un seguit d’actuacions per aconseguir el desenvolupament socioeconòmic transversal de la Ribera.

Després de la presentació d’ahir el president del Consell, Bernat Pellisa es mostrava optimista amb la resposta dels consistoris. Pel president riberenc, “ el projecte va ser ben rebut per la pràctica unanimitat de tots els alcaldes assistents. El departament de Treball ha posat la eina perquè hi pugui haver un desenvolupament a la comarca i es puguin genera llocs de treball. Jo crec, que el projecte és el final d’un procés de debat i d’una pluja d’idees i que a partir d’ara cal posar fil a l’agulla: determinar quin són els punts forts de la Ribera i, sobretot, com en podem treure profit i llocs de treball”. Respecte els eixos del projecte, el president de l’ens espera que “ Ribera d’Ebre viva” serveixi per crear una sinergia entre els sector primari i terciari: “ hem de veure de quina manera relacionem el producte agroalimentari de gran qualitat que hi ha la comarca i els actius turístics”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: