Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els alcaldes de Flix, Ascó i Tivissa signen sengles convenis de col•laboració amb el Departament d’Innovació per potenciar els respectius recursos turístics intangibles

6 setembre 2010 · Noticies

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha explicat en el transcurs de la signatura dels tres conveni l’abast i significat del Pla i Catàleg dels Recursos Turístics Intangibles català. En aquest sentit Huguet s’ha referit als municipis riberenc : “ Aquest tres municipis, entre els cent que hi ha al catàleg, tenen o poden tenir infraestructura o de patrimoni cultural o històric que té ara, o poden tenir, un impacte turístic important. Estem parlant de restes històriques o patrimoni intangible”. El conseller d’Innovació ha posat l’exemple de la Patum de Berga com a bé intangible i ha afegit que les rutes vinculades a períodes històrics i els espais de mites i llegendes també s’inclouen dins la definició d’aquest actius.

Dins del Catàleg de Recursos Intangibles, el Castell d’Ascó s’inclou dins de la ruta dels Castells de frontera i la petjada del moriscos a Catalunya; Tivissa s’inclou entre els municipis amb restes ibers i Flix queda vinculat a la ruta de llocs i espais associats a les guerres carlines.

L’alcalde de Flix, Oscar Bosch, ha destacat “ l’oportunitat de la signatura del conveni, ja que, el proper diumenge (dia 12) inaugurarem la primera fase del castell carlí de Flix. Estem contents i esperançats que puguem continuar amb al segona fase i poder convertir aquest espai en un bé tangible i acaba dins l’àmbit de les rutes carlistes”. Per la seva banda, l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha apuntat “la coincidència entre els objectius del departament i l’ajuntament de Tivissa. En aquest moment estem posant negre sobre blanc una sèrie de qüestions de cara al futur. Això només ve a ser el tret de sortida d’una gran possibilitat dels actius del territori”. Ràfel Vidal, l’alcalde d’Ascó, ha subratllat el paper del turisme com “ àmbit per diversificar l’economia de la comarca”.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Bernat Pellisa, ha subratllat al rellevància del Pla i Catàleg d’Intangibles per la Ribera. “ Aquesta és la línia adequada, i el Consell està obert a tots els municipis a tirar cap endavant amb una de les apostes més importants de la comarca com és la implantació del turisme” ha destacat el president de l’ens comarcal.

Durant la seva visita les Terres de l’Ebre, el conseller va visita l’emplaçament de les excavacions ibers del Castellet de Banyoles a Tivissa. En aquest espai el titular del departament d’Universitat va comprovar l’estat de les obres del centre de recepció de visitants.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: