Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’obra col•lectiva titulada l’Artefacte guanya el XXII Premi literari d’Ascó

16 maig 2010 · Noticies

L’entrega dels premis “vila d’Ascó “ es va celebrar ahir a la nit amb l’entrega d’una quinzena de premis entre el XXII Concurs de Fotografia, el XX certament de Narrativa bre per a joves “ Sant Jordi”, el V premi de poesia Joan Perucho i el XXII premi literari dotat amb 3600 euros.

El premi de poesia Joan Perucho va ser pel poemari Els Crisantems de Rafael Haro, un autor ampostí, que descriu l’obra com “ històries que expliquen les nostres pors atàviques davant de la mort. Els crisantems és la figura que aromatitza aquesta por. Aprofito el poemari per explicar històries que conclouen amb la fi tràgica, fi que forma part del nostre imaginari que inclou cementiris, lloses i làpides”. En total es van presentar 38 treballs al premi de poesia asconenc.

Pel que fa la premi de narrativa, l’obra escollida pel jurat titulada l’Artefacte és una creació de nou persones, un grup d’amics format arran d’un curs d’escriptura de l’escola l’Ateneu Barcelonès ara fa quatre anys. L’escriptor Josep Albanell, coordinador del curs, va ser l’encarregat de recollir el premi al que van presentar-se sota el pseudònim Pep Campei ( el nom prové del diminutiu del nom del portaveu i el cognom és un acrònim dels sis escriptor i escriptores de l’obra). Albanell també va exercí de portaveu i va explicar la sinopsi de l’Artefacte, una història que descriu l’entrega d’uns premis literaris, “ igual que avui”, però que també inclou ” les deliberacions del jurat, els sis contes que es presenten a concurs, les sis biografies dels autors, les sis reaccions dels escriptors a mesura que queden eliminats pel jurat i algunes històries paral•leles amb un final sorpresa”. L’obra serà publicada per Cossetània edicions i va resultar la guanyadora d’entre 28 originals.

El vicepresident del Consell, Josep Solé, va ser l’encarregat de lliura els premis del concurs de fotografia. Solé va felicitar als premiats de les diferents categories del concurs de fotografies i va destacar el fet que “ tots els participants ajuden a donar prestigi als premis d’Ascó, i també a la comarca. Ahora són uns premis que mostren la vitalitat cultural de la Ribera i en concret del municipi on ens trobem” . Per la seva banda, la consellera de cultura del consistori asconenc, Angelines Gironés es mostrava molt satisfeta amb l’entrega del premis, “ una acte de tanta sensibilitat que només pot merèixer un excel•lent”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: